Okyanuslarda yaşayan mikroskobik canlılar, yeni bir araştırmaya göre boyutlarının ötesinde bir iş başarıyor. Planktonların, insanların bir yılda tükettiği enerjinin 5 katını ürettiği belirlendi.Bilim adamları denizlerde yaşayan ve besin zincirinin en alt halkalarından olan planktonların her yıl yaklaşık 63 terawatt enerji ürettiğini tespit etti. 1 terawatt 1 trilyon watt’a eşit; 2001 yılında insanlar yaklaşık 13.5 terawatt enerji tüketmişti.
KÜRESEL SU HAREKETİAraştırmacılar ayrıca planktonlardan besin zincirinin en üstündeki balinalara kadar tüm deniz canlılarının topyekün hareketinin, okyanus tabanındaki soğuk suyu yüzeye kaldırdığını vurguluyor. Bu topyekün canlı hareketi, Dünya okyanuslarında küresel bir su hareketini tetikliyor, deniz akıntılarına ve yeryüzündeki iklimin oluşmasına da katkı yapıyor.
Araştırmayı yürüten Florida State University uzmanı William Dewar, insan eliyle balıkların ve diğer canlıların öldürülmesinin bu küresel dengenin adım adım bozulmasına yol açtığını vurguluyor. DenizHaber.Com
Deniz canlıları enerji küpü çıktı

Bilim adamları denizlerde yaşayan planktonların her yıl yaklaşık 63 terawatt enerji ürettiğini tespit etti. Bir terawatt 1 trilyon watt’a eşit oluyor.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim