• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 8 °C

Deniz araçları bağlama noktalarında çevreci yaklaşımlar masaya yatırıldı

Deniz araçları bağlama noktalarında çevreci yaklaşımlar masaya yatırıldı
1480 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Muğla’da, deniz araçlarının trafiğinin düzenlenmesi ve deniz kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, ‘Deniz Araç Trafiği, Deniz Araçlarının Park Yerleri, Atık Sular ve Deniz Kirliliği’ istişare toplantısı düzenlendi.

Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından koordine edilen toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, ilçe kaymakamları, Belediye Başkanları, Sahil Güvenlik, üniversite, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası Başkanları, Ticaret Odaları ve Liman Başkanlıklarından temsilciler ile WWF Türkiye, Deniz Temiz Derneği TURMEPA gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Çevre Mühendisi Gökhan Bozkurt ve toplantının koordinasyonundan sorumlu AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Dr. Ahmet Esen tarafından birer sunum yapıldı. Sunumların ardından Vali Orhan Tavlı başkanlığında paydaşlar tarafından tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantı sonucunda deniz araçlarının bağlanma yerlerinin çevreci yöntemler ile sayısının arttırılması üzerine, il genelinde ihtiyaç duyulan alanları tespit etmek amacıyla çalışma grubunun kurulması kararı alındı. Toplantıda, mapa şamandra projelerinin desteklenmesi; atıklar ile ilgili olarak, atık toplama noktası ve tekne sayısının arttırılması, atık denetimlerinde teknolojik yaklaşımların benimsenmesi istendi.

Kurumların denetim ve kontrol kapasitesinin arttırılması da görüşülürken, karasal kirlilik ile ilgili olarak, il genelindeki atık su, tarımsal ilaç, yat çekek yerleri, kanallardan denize ulaşan alüvyonlar, yük gemileri kaynaklı deniz kirliliğin boyutlarının tespit edilmesi üzerine araştırma projelerinin yapılması; marinaların ve yat çekek yerlerinin mevcut kapasitelerinin ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, ticari tekne ve özel yat sayıları ve ilin dinamik nüfusu değerlendirildiğinde gelecek dönem senaryolarının belirlendi. Akyaka, Köyceğiz, Dalyan kanallarındaki teknelerin dönüşümlerinin sağlanmasına yönelik muhtemel paydaşları da içerecek şekilde planlama yapılmasına karar verildi.

deniz_araclari_2.jpgdeniz_araclari_3.jpgdeniz_araclari_1.jpgdeniz_araclari_.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim