• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

DEFAV Yöneticileri, Fakülte'yi ziyaret etti

DEFAV Yöneticileri, Fakülte'yi ziyaret etti
İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV)’nın düzenlediği toplantı İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileriyle gerçekleştirildi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV)’nın  düzenlediği  toplantı,  İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileriyle gerçekleştirildi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur, İkinci Başkan Müh. Yılmaz Onur ile Genel Sekreter Müh. Vehbi Üstün ve Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Mustafa Balmuk ile Vakıf Müdürü Süleyman Suten İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Toplantıya ayrıca İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baybora Yıldırım da katılım gösterirken, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özcan Arslan da hazır bulundu.

Seminer öncesinde İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler’i ziyaret eden heyet, fakültenin faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı ve vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

DEFAV, İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesi’nde 21 Şubat 2013 tarihinde öğrencilerle buluştu. Toplantıda öğrencilerle dertleşen ve fakültenin Tuzla Yerleşkesinde inşa edilip faaliyete alınan İTÜ Denizcilik Fakültesi Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu bünyesinde inşa edilen yurt binasının işleyişi ile bilgi veren heyet aynı zamanda öğrencilerin taleplerini de dinledi.

DEFAV Yönetim Kurulu, öğrencilerle ilişkilerin kuvvetlenmesi ve öğrencilerin, öğrencilik yıllarında ya da mezuniyetlerinin ardından ihtiyaç duydukları takdirde DEFAV'ın her zaman yanlarında olduğunu bildiren konuşmalar yaptılar. Bu okulun mezunlarının arasındaki dayanışmayı, ağabey/abla-kardeş ilişkisinin önemini vurgulayan heyet bu birlikteliğin ve yurt yaşantısının ileride meslek yaşantıları sırasında öğrencilere büyük fayda sağlayacağı üzerinde durdu.

Daha sonra İTÜ Denizcilik Fakültesi Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden heyet burada da öğrencilerle bir araya gelerek, bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Öğrencilerin taleplerini tespit eden heyet kısa sürede bu taleplerin, uygunlukları doğrultusunda karşılanacağını ve Vakıf olarak yurt binasıyla ilgili çalışmaların üzerinde önemle durduklarını vurgulayarak kardeşleriyle vedalaştılar.

defav.20130301110104.jpg

defav1.20130301110117.jpg

defav2.20130301110133.jpg

www.DenizHaber.Com.tr 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
16 Mart 2013 Cumartesi 11:01
Sivil denizcilerin eğitimi
Sayın kaptan, ben mezun olmadan önce yaklaşık bir yıl(1947/1948) Hamit Naci okul gemisi ile bütün Türkiye sahillerini ve İskenderiye ve Port Said liamnlarına ilaveten Süveyş kanalını geçerek Süveyş limanına gitmiştik. Ayrıca yaz tatillerinde ticaret gemilerinde staj gördük. Okulda okurken Ertuğrul ve Söğütlü okul gemileri ile Marmara'da seyirler yapmıştık. Yıldız Kotrası ile yelken seyirleri yaptık. Öğrencileri staj içİn ticaret gemilerine gönderdiğinizde şanslı olanlar kaliteli zabitlerden bir şeyler öğrenmek olanağını elde ederken şansız olanlar kalitesiz zabitlerden yanlış bilgiler alabilirler. Okul gemilerinde öğrenciler öğretmenlerden daima doğru bilgileri alırlar. Bazı zabitler bilgilerinden emim olmadığı için hiçbir şey öğrertmezler. Susmayı tercih ederler. Stajyer berber çırağı givi bakarak bir şeyler öğrenmeye gayret eder eğer hevesliyse, meraklıysa. İsterse dalgasını geçer. Bir de bazı gemilerde olan sosyal yaşam stajyeri olumsuz etkileyebilir, alkol kumar gibi.
İşte böyle sayın kaptan, Şahsımla uğraşacağınıza çöken Türk deniz ticeret filosu nasıl kalkınır? Yabancı bayrağı tercih eden Türk gemilerine yeniden Türk bayrağı nesıl çektirilir? PSC'lardan nasıl başarılı çıkarız? Kapılarına kilit vurulan tersaneler nasıl çalışmaya başlar? Okullarına nasıl meslek öğrtetmeni, eğitim araç ve gereçleri temin ederiz? Sahipsiz sürünen gemiadamlarının sosyal hakları nasıl elde edilebilir vb sorunlarımıza çözümler bulmaya çalışırsanız mesleğinize, ülkenizin denizciliğine çok büyük yararlar sağlayabilirsiniz. Allah yolunuzu açık etsin. www.refikakdogan.com
94.54.109.59
yıldıray öncel DERYA
15 Mart 2013 Cuma 22:44
Zabit adayının eğitimi/hk
Denizcilik eğitimi veren kurumlar, daha kolay yönetilebilir hocalarla çalışmak yerine liyakatlı denizciler ile çalışmayı tercih etmelilerdir. Eğitim kurumlarını sürükleyecek ve onlara ufuklar açacak dinamiklerimiz kaptan ve baş mühendisler nedense sistemin dışında in aktif durumdadırlar, başka bir ifade ile çok sayıda iş yapacak işinin ehli kaptan ve baş mühendisler doğru yerde doğru zamanda değerlendirilemeyerek Zabit eğitimleri için harcanan zaman ve para ne yazık ki doğru biçimde yerini bulamamaktadır. Zabit eğitimi yapan kurumların kaynak ve hoca yetersizliği,var olan hocaların devamlı tartışılan teknik donanımsızlığı,düşük ücretler ve uzun soluklu denizcilik politikasına dayalı bir çözüm üretilememesi ne yazık ki zabit adaylarının okuyarak değil, yaşayıp görerek bilgi ve tecrübe sahibi olma noktasına getirmiştir unutulmamalıdır ki bu ikisi bir birinin olmazsa olmazıdır. Ulusal denizcilik eğitiminin sorunlar ile ilgili görüşlerini ve iletilerini yakın zamanda takip ettiğim ''sayın Refik Akdoğanın''yazılarında altı çizilmek istenen unsurlar ve eğitimdeki çıtanın dahada yükselmesi noktasındaki ön görüşlerini '' Bir zabit bakış açısıyla değerlendirdiğimde benim algıladığım özetle şunlardır.
- Alanında uzman,araştırmacı ve lisans eğitimi almış kaptan ve baş mühendislerin uzun dönemli kurslar sonucu sınavlara tabi tutularak başarı gösterenlere akademik basamaklar tanınmasıdır.Kaptan ve baş mühendislerin eğitim yönetmelik hükümlerine göre doktora ve yüksek lisans eğitimi yapma imkanı özendirilmelidir. Denizcilik eğitimi veren orta ve yüksek öğretim kurum hocalarının yeterliliklerinin ve okulların donanımlarının geviş getirilir gibi sürekli tartışılmaması için , kaptan ve baş mühendislerden meydana getirilmiş genç fidanlıkların acilen oluşturulması buradan eğitim kurumlarına dünya ölçeğinde denizciliğin sorunlarını ve eğitimini iyi analiz edebilecek hocalar yetiştirilmesi, bu hocaların özlük haklarının iyi tutulması ,ona layık bir ücret verilmesi gereklidir demektedir. Konu hakkındaki düşünce ve görüşlerden asla '' birinin diğerinin varlık alanını işkal etme çabası fikri çıkartılmamalıdır'' Zabit yetiştiren bütün eğitim kurumlarının bahanelerin arkasına sığınmadan her soruna alternatif düşünce ile yaklaşabilecek, dünya denizlerinde bayrağımızı en iyi biçimde temsil edebilen zabitler yetiştirilmelidir çünkü zaman ayağımızın altından hızla kaymaktadır şeklindeki düşüncelerine yeni mezun genç bir zabit olarak bende katılmaktayım.. Gerçeği söyleyenler hiç bir zaman susmak zorunda değildir. Denizleriniz sakin vardiyalarınız kolay olsun yıldıray öncel Derya (port/Bar-karadağ )
94.123.52.0
Kaptan
14 Mart 2013 Perşembe 19:06
Yanlış konuşuyorsunuz
Sn. Akdoğan, Siz mezun olduğunuzda deniz tecrübeniz ne kadardı ? Bırakın da öğrencilerde sizin gibi denizlerde yaşaya yaşaya tecrübe edinsinler. Deniz hikayelerini anlatmakla eğitim yapılmaz. Onları özel sohbetlerinizde yada bir seminerde anlatabilirsiniz.
Diğer bir konu :
Siz YDO mezunusunuz. YÖK Kanunu size mühendislik hakkını vermedi. Eski adıyla Fakültenin "GÜVERTE" mezunlarına o hak tanındı. Yanlış biliyorsunuz. Sizden başkada Müh.Kaptan diye ünvan kullanan yok. YDO da okunan dersler ile Fakültede okunan dersler arasında dağlar kadar fark var. Dünya çok değişti.
78.189.180.121
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
14 Mart 2013 Perşembe 09:44
Siivil denizcilerin eğitimi
Sayın Kaptan ve Sayın Kaptan Nuri Durak Beyler, ben denizlerde kazanılmış bilgi ve deneyimlerin öğrencilere verilmesi için çözümler öneriyorum.Sizin katı düşüncelerinizin buna izin vermediğini görüyorum. Mühendis ünvanını YÖK kararından sonra kullanmya başladım. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
94.54.109.59
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim