• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

DEFAMED 1 Temmuz Balosu'nu iptal etti

DEFAMED 1 Temmuz Balosu'nu iptal etti
Taksim Gezi Parkı protestosuna İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği DEFAMED'den destek geldi ve dernek bu yıl 1 Temmuz Kabotaj Bayramı Ve Mezuniyet Balosunu iptal etti.

GEZİ PARKI EYLEMİ'NE DESTEK VERDİ

Taksim Gezi Parkı protestosuna İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği'den (DEFAMED) destek geldi ve dernek bu yıl 1 Temmuz Kabotaj Bayramı Ve Mezuniyet Balosunu iptal etti.

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Yönetim Kurulu'nun aldığı kararı bir duyuru ile kamuoyuna açıkladı;

"Anayasamızın öngördüğü esaslara, Atatürkçü düşünce ilke ve esaslarına uygun olarak, bilimsel sosyal ve manevi birliğimizin sağlanması, dayanışma ruhumuzun gelişmesi vasıtasıyla ülkemizde denizciliğin gelişmesi ve kalkınmasını amaçlayan derneğimiz, son günlerde ülkemizin çeşitli yerlerinde halkın gösteri, yürüyüş ve toplantı yaparak göstermiş olduğu haklı tepkisine demokratik haklar doğrultusunda destek vermektedir.

Meşru hakkını kullanan üyelerimizin, ülkemizin menfaatlerine dokunacak hiçbir hareketin içerisinde olmayıp hem üyelerimizin hem de vatandaşların kamu güvenliği endişesi doğuracak provakatif ve yasadışı eylemlerden uzak durması ve dikkatli olması gerektiği bilinci ile aynı zamanda tüm yetkilileri kamu görevlilerini sorumlu davranış sergilemeye davet ediyoruz.

Halkın demokratik gücününün yadsınılmaması, demokrasinin tüm kurumlarıyla ülkemizde yerleşmesi, bireysel özgürlüklerin azınlık – çoğunluk hesaplaması yapılmadan teminat altına alınması, yasama, yürütme ve yargı organlarının anayasanın öngördüğü kuvvetler ayrılığı ilkesiyle ileri demokratik ülkelerdeki seviyelerde çalışması temennimizdir. Bireylerin itirazlarına kucaklayıcı bir söylemle yaklaşan, halkı fikir ayrılığına düştüğü konularda daha dikkatli dinleyen bir yönetim anlayışı hepimizin özlemidir.  Ülkemizde huzur ve barış ortamının bir an önce tesis edilmesini, halkın protestolara katılmayan bireylerin haklarını, can ve mal güvenliğini gözeterek demokratik haklarını kullanmasını dileriz.

Bireylere karşı inatlaşırcasına tahrik edici provakasyonlara açık söylemlerden kaçınılmaması, vatandaşların samimi olan vatan sevgisini farklı değerlendirerek provakatörlerin ve dış güçlerin emellerine hizmet edecek şekilde istismara açık bir hale getirilmesi, var gücü ile çalışan vatandaşın kazancının sekteye uğratılması, ülke ekonomisine milyonlarca Türk Lirası zarar verdirebilecek, son günlerde sıklıkla örneklerini gördüğümüz davranışların tekrarlanması bizleri aşırı derecede üzmektedir.

Bu tür davranışlardan kaçınarak üyelerimizin, bu toplumsal tepkiye, öncelikle kendisi, ailesi, yakınları ve toplumun tümünün bütünlüğünü ve geleceğini koruyacak şekilde bireysel olarak katılması demokratik ve anayasal haklarıdır.

Derneğimiz bu kapsamda ve yaşanan bu olaylar içerisinde 1 Temmuz Kabotaj Bayramı Ve Mezuniyet Balosu düzenleme kararını iptal ederek bu organizasyonunu başka bir tarihte yapmak üzere ertelemiştir.

Yaşadığımız olaylara duyarlılığımızın, saygımızın göstergesi olarak aldığımız bu karar için anlayışınızı rica ediyoruz.

Saygılarımızla."

İTÜ DEFAMED (YDO) YÖNETİM KURULU

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
DENİZCİ
08 Haziran 2013 Cumartesi 01:52
YERİNDE VERİLEN KARAR..
HELAL OLSUN SİZLERE..
176.240.101.186
Prof.Dr. Aydın ŞALCI
07 Haziran 2013 Cuma 11:18
Toplumsal Duyarlılık.
Yerinde bir karar alınmış, kutluyorum. Denizcilere yakışan bir karar.Toplumsal duyarlılık, zamanı ve yeri gelince bu gibi davranışları gerektirir.
95.6.32.135
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
06 Haziran 2013 Perşembe 17:56
DEFAMED'in yerinde kararı
Sayınn Başbakanın Tunus, Sayın İçişleri Bakanının basın toplantısından anladığım kadarıyla Taksim Gezi
Parkının durumu açıklığa kavuşmadığından Defamed'in
1 temmuz Kabotaj balosunu iptal etmesi yerinde bir karar olmuştur. Allah yardımcımız olsun.
www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim