• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

Deepwater Horizon Felaketinin Yol Açtığı Offshore Güvenlik Kuralları Geri Getirilmeye Çalışılıyor

Deepwater Horizon Felaketinin Yol Açtığı Offshore Güvenlik Kuralları Geri Getirilmeye Çalışılıyor
Pazartesi günü Biden yönetimi, petrol sızıntılarını önlemeye ve işçileri ve çevreyi korumaya yardımcı olacağını söylediği açık deniz sondaj güvenlik önlemleri önerdi.

Teklif, Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en kötüsü olan ölümcül 2010 BP Deepwater Horizon sızıntısının ardından 2016 yılında Obama yönetimi tarafından uygulamaya konulan güvenlik hükümlerini geri getirmeyi amaçlıyor. 

Trump yönetimi , petrol ve gaz endüstrisinin mali bir yük olduğunu söylediği şeyleri azaltmak için 2019'da kuralları revize etmişti.

Güvenlik ve Çevre Uygulama Bürosu'nu (BSEE) denetleyen İçişleri Bakanlığı, değişikliklerin en son endüstri teknolojisi gelişmelerini içereceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Deb Haaland gazetecilerle yaptığı görüşmede, "Ülkemiz temiz bir enerji ekonomisine geçerken, açık deniz enerji standartlarını ve gözetimini güçlendirmeye ve modernize etmeye devam edeceğiz. Sularımızın ve deniz habitatımızın korunmasının yanı sıra işçilerin yaşamlarını ve geçim kaynaklarını ilk sıraya koymaya devam edeceğiz” dedi.

Kural revizyonları, patlama önleme sistemlerinin teknik gereksinimlerini sıkılaştıracak ve daha hızlı arıza araştırmalarını zorunlu kılacaktır. Ayrıca, şirketlerin arıza verilerini üçüncü şahıslar yerine doğrudan BSEE'ye göndermelerini şart koşuyorlar.

İçişleri Bakanlığı, aşağıdakileri yapacak revizyonlar önermektedir:

-Kuyu deliğini her zaman kuyunun tekme tolerans tasarımına kapatabilmek ve mühürleyebilmek için patlama önleyici sistemlerin (BOP'ler) gerekli olması;

-Operatörlerin arıza verilerini belirlenmiş üçüncü taraflara gönderme seçeneğini ortadan kaldırın ve bunun yerine arıza verilerinin doğrudan BSEE'ye gönderilmesini talep edin;

-Arıza analizi ve incelemelerinin 120 gün yerine 90 gün içinde başlatılmasını gerektirir;

-Nitelikli bir standart geliştirme kuruluşu tarafından akredite edilmiş bağımsız üçüncü şahısları şart koşmak;

-Mevcut yüzer tesislerdeki yüzey BOP'larının, bir BOP yığınının tamamını değiştirirken çift kesme ram gereksinimlerine uyması gerektiğini belirtin;

-Uzaktan kumandalı araçların bir BOP üzerindeki her bir kesme ramını açıp kapatabilmesini şart koşun; ve

-BSEE'nin testlere tanık olmaması durumunda, operatörün testlerin tamamlanmasından sonraki 72 saat içinde BSEE'ye test sonuçlarını vermesini isteyin.

Teklif, 14 Kasım'a kadar kamuoyunun görüşüne açık.

Petrol endüstrisi ticaret grubu Ulusal Okyanus Endüstrileri Birliği, teklifi gözden geçireceğini ve değişikliklerin güvenliği artırmasını sağlamak için federal düzenleyicilerle birlikte çalışacağını söyledi.

Oceana çevre grubu, teklife açık deniz sondajına son verilmesi çağrısında bulunarak tepki gösterdi.

Oceana kampanya direktörü Diane Hoskins bir e-postayla yaptığı açıklamada, "Önerilen yeni güvenlik önlemleri doğru yönde atılmış bir adım olsa da, hiçbir operatör BP'nin Deepwater Horizon patlaması gibi başka bir felaket olmayacağına söz veremez" dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim