• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

Darbe girişimi davasında iki eski amiral, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Darbe girişimi davasında iki eski amiral, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı
Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davasının Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugünkü duruşmasında eski amiraller Hayrettin İmren ve Nazmi Ekici ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

15 Temmuz darbe girişimine dair Donanma Komutanlığı mensuplarının yargılandığı davada eski amiraller Hayrettin İmren ve Nazmi Ekici'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

"HAİN, TERÖRİST DEĞİLİM, VATANSEVER TÜRK EVLADIYIM"

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün davanın karar duruşması görüldü. 'Cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'ten yargılanan eski tuğamiral Hayrettin İmren, "Hain, terörist değilim, vatansever Türk evladıyım" dedi.

"SUÇ İŞLEME KASTIYLA HAREKET ETMEDİM”

Kendisine verilen Genelkurmay Başkanlığı imzalı bir kağıtta yazanları uyguladığını belirten İmren, "Suç işleme kastıyla hareket etmedim. Mahiyetimdekiler de bana uydu. Emri sorgulamadım. 'Vur' deyince vururum, ‘Öl' deyince ölürüm. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerini kullandı.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDILAR

Darbe girişimini yönetenler arasında olduğu belirtilen eski tuğamiral Nazmi Ekici de "Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum" dedi.

Tutuklu yargılanan tuğamiral Gürel Kaynak da şunları söyledi:

“Sanık olarak burada bulunmaktan hicap ve pişmanlık duyuyorum. Darbeye ilişkin bir katkım olmadı. Örgüt üyesi olmadım. Tesadüf ve yanlış inançlardan dolayı bunlarla bir araya geldim. Etkin pişmanlık kapsamında her şeyi anlattım. Çok üzgün ve pişmanım.”

Yargılanan sanıklardan birçoğu, son sözlerinde suçsuz olduklarını öne sürüp tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, Ekici ve İmren’e ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’nda yaşananlara ilişkin açılan davada 50’si tutuklu, 15’i de firari olmak üzere 90 kişi sanık olarak yer almıştı.

Davanın 17 Ağutos’ta görülen duruşmasında savcı, Ekici, İmren ve diğer ihraç edilmiş askerler ile ‘örgüt mahrem abileri’ne ağırlaştırılmış müebbet hapis istemişti.

Savcı, Cengiz Topel Hava Üssü’nde yaşanan olaylarla ilgili aralarında eski tuğamiral Tezcan Kızılelma’nın da bulunduğu bazı sanıkların dosyalarının ayrılmasını istemişti.

Buna gerekçe olarak da bazı kamera görüntülerinin incelenememiş, delillerin de toplanamamış olmasını göstermişti. Bu kişiler için ayrıca mütalaa verilmesi talep edilmişti.

Davada 5 Ekim’e kadar tanık ifadeleri ile sanık ve avukatların son savunmaları alınmıştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim