• BIST 9548.09
  • Altın 2497.112
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.543
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 22 °C

Dalkılıç, Sylvia Earle'ün konuğu oldu

Dalkılıç, Sylvia Earle'ün konuğu oldu
'Enerjini Doğru Kullan' sloganıyla yola çıkan dünya serbest dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç 'Dünyanın İnanılmaz Dalışları' projesi ile dünyanın en ünlü sualtı araştırmacısı Sylvia Earle'ün dikkatini çekti.

'Enerjini Doğru Kullan' sloganıyla yola çıkan dünya serbest dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç 'Dünyanın İnanılmaz Dalışları' projesi ile dünyanın en ünlü sualtı araştırmacısı Sylvia Earle'ün dikkatini çekti.

Time dergisi tarafından "Gezegenin Kahramanı" unvanı verilen Sylvia Earle, Yasemin Dalkılıç'ın çalışmalarını Mission Blue Vakfı'nın web sitesinde Dalkılıç'ın izniyle yayınlamaya başladı. Dalkılıç, 'Dünyanın İnanılmaz Dalışları' projesi ile okyanusların derinliklerinde yaşanan ekosistem sorunlarını, okyanus canlılarını insanlığın dikkatine, bilgisine ve hafızasına kazandırmayı amaçlayan dalışlarını belgesel olarak filme alıyor ve 'enerjinidogrukullan.net' adresinde takipçileriyle paylaşıyor.

BELGESELİNİ WEB SİTESİNDE YAYINLANMAYA BAŞLADI

Yasemin Dalkılıç'ın bu çalışmaları Time dergisi tarafından "Gezegenin Kahramanı" unvanı verilen Sylvia Earle'ün dikkatini çekti ve çalışmayı Mission Blue Vakfı'nın web sitesinde yayınlamak isteğini Dalkılıç'a iletti. Okyanus araştırmaları konusunda dünyada adeta bir efsaneye dönüşmüş olan Dr. Sylvia Earle, gezegeni hızlı bir çöküşe doğru götürecek, hayati riskleri barındıran tehlikelere dikkati çekmek ve okyanusları korumak amacıyla kurduğu Mission Blue Vakfı aracılığıyla aynı alanda çalışmalar yapan dünya serbest dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç'a ulaştı ve bu çok önemli çalışmalarından Aquarius adlı bölümü Dalkılıç'ın onayıyla vakfın 'www.mission-blue.org' sitesinde yayınlamaya başladı.

Dr. Sylvia Earle, daha genç yaşlarında kırdığı en derine dalan bayan tüplü dalgıç olma rekoru gibi başarıların ötesinde, çok büyük organizasyonların kurulmasından Google Earth'ün okyanus haritalarının hazırlanmasındaki katkılarına kadar birçok büyük başarıya, araştırmalara imza atmış bir bilim insanı olarak biliniyor.

YASEMİN DALKILIÇ: "GURUR VE MUTLULUK DUYUYORUM"

Konuyla ilgili iletişim halinde olan iki önemli dalgıç ve aktivistin, okyanuslar ve dünyayı bekleyen tehlikeler konusunda önümüzdeki günlerde işbirliğini sürdürecekleri belirtildi.

Böylesine önemli bir sualtı araştırmacısının kendi çalışmasına olan ilgisinden dolayı çok heyecanlı olan Yasemin Dalkılıç ise açıklamasında şunları kaydetti:

"Dr. Sylvia Earle dünyanın en ünlü bilim insanlarından biridir ve kariyerini denizlerimizin keşfi ve korunmasına adamıştır. Dr. Earle aynı zamanda Aquarius'tan gerçekleştirdiği araştırmaları ile buranın en sık ziyaretçilerinden ve en büyük koruyucularından biridir. Dr Earle'ün Mission Blue üzerinden iletmeye çalıştığı mesajını güçlendirmek için videomuzu seçmesinden büyük mutluluk duyuyorum."

"KENDİMİ SORUMLU HİSSEDİYORUM"

Sualtı dalışlarının bir amaca hizmet etmesinin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Dalkılıç, "Kendimi, yaşadığımız dünyaya ve okyanuslara karşı sorumlu hissediyorum. CANTEK'in desteğiyle yaptığım bu dalışlar ile yaşayan en büyük dalgıç olan Sylvia Earle'ün dikkatini çektiğim için mutluyum. Yalnız olmadığımı bilmek bana güç veriyor. Şu andan başlayarak en fazla 50 yıla kadar bizler okyanuslarda yaşayan tüm varlıkları yitirmiş olacağız.

Dolayısıyla, yeni doğmuş kızım hiçbir zaman canlı olarak bir balinayı, bir yunusu ya da bir mercan kayayı yaşayamayacaktır. Bundan dolayı, bu varlıkları yakalamak ve mucize hallerini onlar henüz yok olmadan kızım için saklamak istiyorum. Sizi de bana katılmanız için davet ediyorum. Çok mu geç kaldık? Umarım kalmamışızdır" dedi.

Yaklaşık iki yıl sürecek dalış ve çekimler tamamlandığında başta sosyal paylaşım siteleri ve televizyon kanallarında da yayınlanacak 'Dünyanın İnanılmaz Dalışları Projesi'ni ' www.enerjinidogrukullan.net ' sitesinden takip etmek mümkün.

yasemin_dalkilic_1.jpg

yasemin_dalkilic_2.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim