• BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 21 °C

DADDRalli Karadeniz Yat Rallisi sona erdi

DADDRalli Karadeniz Yat Rallisi sona erdi
DADD Karadeniz Yat Rallisi'ne katılan yatlar Hopa’dan dönüş yolculuğuna başladı.

DADDRalli Karadeniz Yat Rallisi Gürcistan’ın Poti ziyareti ardından sona erdi ve Ralli’ye katılan yatlar Hopa’dan geri dönüş yolculuğuna başladı.

Ralli Kapsamında 3 ülke ve 46 liman ziyaretinin son durağı olan Poti Limanı'na Karayolu ile geçen Ralliciler burada çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Batum’a geçti. Batum ziyaretleri ardından Hopa’ya dönen Ralliciler sabah saatlerinde HOPAPORT’tan TSO Başkanı Osman Akyürek ve HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa TSO Y.K. Üyesi Yener Balkaya tarafından uğurlandı. 

Uğurlamada HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer Komodor ve DADD Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen’e Hopa ziyaretleri için teşekkür ederek “Gerçekten anlamlı ve ciddi bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirdiniz. Sizleri ve Ralliye katılan tüm arkadaşlarınızı yürekten kutluyorum. Karadeniz sahilinde gittiğiniz her limana, İle ve İlçelere ayrı güzellikler yaşattınız. Karadeniz sizi bağrına bastı. Bizde Hopa’da Kaymakamımızdan Belediye Başkanımıza, STÖ’lerden tüm Hopa halkına kadar elimizden geldiğince misafir etmeye, ilçemizin güzelliklerini size tanıtmaya çalıştık. Dolu dolu 4 günde bitti. Sizleri 2019 yazında da Hopa’ya bekliyoruz. HOPAPORT olarak elimizden ne geldiyse en iyisini yapmaya çalıştık ve 2019’dada yapacağız. Ümit ediyorum ki Hopa’dan sizleri memnun yolcu ediyoruzdur. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Komodor ve DADD Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen’de “Her şey için Hopa’ya, sizlere teşekkür ediyoruz. Bize dostluğun-misafirperliğin en güzelini yaşatma yarışına girdiniz. Karadeniz Dünya Yatçıları için fazla tanınan bir coğrafya değil. Bu gezimizin yankısı ümit ediyorum ki sadece Türkiye’de değil, dünyadaki yatçılara da bölgeyi tanıtma anlamında önemli bir tanıtım hamlesi oldu. Şimdiden olumlu yankılar almaya başladık ve yine şimdiden gelecek yıl gezimize katılma talepleri gelmeye başladı. Bizimle beraber gelen 3 yabancı yatçı arkadaşlarımız da ülkelerinde Karadeniz’i ve sizlerin misafirperliklerinizi anlatacaklarını söyledi. Bizler tüm yatçı arkadaşlarım adına sizlere gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.

HOPAPORT’tan ayrılan yatlar, Hopa sahilinde gösteri yaptı. Tek sıra halinde limandan ayrılan yatlar daha sonra Hopa İskelesi önünde Yuvarlak bir halka oluşturarak bir gösteri yaptı. 

Hopa’lı yat sahibi Şinasi Papila’da kendi yatı ile DADDRalli Karadeniz Yat Rallisi'ne katılan yatçıları yatların çevresinde halkalar oluşturarak selamladı. Arhavi açıklarına kadar yatçılara eşlik eden Papila’nın bu davranışı da takdir topladı.

DADD’ın öncülüğünde, 2018 yazında, Yunanistan, Türkiye ve Gürcistan kıyılarını yalayan dalgaların köpüğünde yelkenlileri ile amatör denizciler, Volos’tan başlayarak Lemnos adası ve Boğazları aşıp, Ege’den Karadeniz’e dünyanın en eski deniz ticaret yolunun izini süren ve Gürcistan’da, Poti’ ye uzandılar. 

daddralli-karadeniz-yat-rallisi-sona-erdi.jpgdaddralli-karadeniz-yat-rallisi-sona-erdi_1.jpgdaddralli-karadeniz-yat-rallisi-sona-erdi_3.jpgdaddralli-karadeniz-yat-rallisi-sona-erdi_1.jpg

daddralli-karadeniz-yat-rallisi-sona-erdi_4.jpgdaddralli-karadeniz-yat-rallisi-sona-erdi_5.jpgDENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim