• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

ÇOMÜ Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nda başarı hedefleri yükseliyor

ÇOMÜ Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nda başarı hedefleri yükseliyor
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde kısa zaman önce kurulan Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu içerisinde öğrenci alan programlar, 2021-2022 eğitim öğretim yılında kontenjanlarını tamamen doldurdu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, öğrenci başarısı ve kalitesinin arttırılması, staj önceliği ve istihdamda öncelik gibi amaçlarla Çanakkale Liman Başkanlığı, Çanakkale Liman İşletmesi San. ve Tic. A.Ş. (Kolin Grup) ve Eksen Cem Eken Tekne İmalatı Şirketleri arasında iş birliği protokolü imzalandı.  

Gemi İnşaatı, Sualtı Teknolojisi, Deniz Liman İşletmeciliği, Mekatronik gibi bölümlerini bünyesinde barındıran ÇOMÜ Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, bu sene öğrenci alım kontenjanını yüzde 100 doldurarak büyük bir başarı gösterdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, yüksekokulun Çanakkale’nin stratejik, coğrafi, kültürel ve ekonomik dokusuna uygun bir eğitim kurumu olup başarı çıtasını her geçen gün arttığını vurguladı.  

“ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINDA YÜZDE 100’LÜK DOLULUK ORANINA ULAŞMIŞTIR”

Müdür Kuşku, “Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kısa zaman öncesinde kurulmasına rağmen Gemi İnşaatı, Sualtı Teknolojisi, Deniz Liman İşletmeciliği, Mekatronik programlarını bünyesinde açarak 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi öğrenci alım kontenjanında yüzde 100’lük doluluk oranına ulaşmıştır. Ülkemizin önem arz eden hedefleri, Çanakkale şehrinin dokusu ve yapısı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin stratejik planları göz önüne alınarak, Yat Kaptanlığı, Gemi Makineleri İşletmeciliği, Deniz Ulaştırma ve İşletme, Lojistik, Dış Ticaret, Deniz Brokerliği, Marina ve Yat İşletmeciliği programlarının açılması öngörülmektedir” dedi.  

“Planlar belirlenirken üniversite-şehir-toplum ilişkisi, ekonomik ve kültürel bakış, öğrenci kalitesi, coğrafi konum verileri, uzmanlarca değerlendirilmektedir” diyen Kuşku, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde yüzde 100 doluluk oranına sahip olup, doluluk oranları açısından birincilik basamağını, 4 adet Meslek Yüksekokulu ile paylaşan kurum, başarı çizgisini daha ileriye taşımak için çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu ile Çanakkale Liman Başkanlığı, Çanakkale Liman İşletmesi San. ve Tic. A.Ş. (Kolin Grup) ve Eksen Cem Eken Tekne İmalatı Şirketleri arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır” ifadelerini kullandı.   Üniversite-sanayi iş birliğinin yanı sıra, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine staj önceliği ve mezun öğrencilere istihdam kolaylığı sağlanması sağladıklarını de belirtti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın da iş birliği protokolünün verimli sonuçları olacağını ifade ettiğini söyleyerek, gerçekleşen protokolün özellikle ÇOMÜ’ lü öğrenciler adına çok önemli çalışmalara zemin hazırlayacağını belirtti.  

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR”

Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, yaptığı konuşmada ayrıca şunları aktardı:

“Deniz Teknolojileri MYO olarak, üniversitemizin stratejik planları doğrultusunda stratejik planlarımızı hayata geçiriyoruz. Donanımlı bir öğrenci kalitesine ulaşmak için gerçekleştirdiğimiz iş birliğini başka kurum ve kuruluşlarla da yapmak için çalışmalar yürütüyoruz. Öğrenci merkezli bir üniversite olarak, sadece eğitim-öğretim döneminde değil, mezuniyet sonrası ve istihdam sürecinde de öğrencilerimize destek vermeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda imzalanan protokollerin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimiz bizler için çok değerlidir. Üniversitemizi, şehrimizi tercih eden öğrencilerimiz için yapılacak tüm işlemleri titizlikle değerlendiriyor, ülkemizin geleceği olarak gördüğümüz öğrencilerimize değer veriyoruz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim