• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Çöl içinde bir vaha, Sharm El Sheikh

Çöl içinde bir vaha, Sharm El Sheikh
Sharm El Sheikh, denizin ve kumun en sade ve doğal halinin, birbirinden lüks 5 yıldızlı otellerin, su sporlarının, alışveriş ve eğlencenin merkezi...

Sharm El Sheikh, denizin ve kumun en sade ve doğal halinin, birbirinden lüks 5 yıldızlı otellerin, su sporlarının, alışveriş ve eğlencenin merkezi...

Kızıldeniz'de Süveyş ve Aden Körfezi'nin kesiştiği yerdeki Sharm El Sheikh bundan 20 yıl önce sadece küçük bir köymüş. Şimdi ise dünyanın en iyi dalış merkezlerine sahip, su sporlarının hemen hemen tümüne elverişli, dünyaca ünlü markalarının şubesini açtığı, 5 yıldızlı tesislerin bulunduğu bir kent. Mısır'ın bambaşka bir yüzü Sharm El Sheikh. Yüksek sosyetenin gözdesi olan bu kenti cennet haline getiren ana etkenler, sahip olduğu doğal güzellikler, dalış için uygun olması ve o şahane mercan kayalıkları.

SICAKLIK 21-35 DERECE

Sharm El Sheikh'de modern dizayn edilmiş oteller büyük otellerin yanında hiç de sönük kalmıyor. Hangi otelde kalırsanız kalın, kentin hangi noktasından denize girerseniz girin, tertemiz bir su da sizi bekliyor. Bu kentte her zaman denizin tadını çıkarabilirsiniz. Şayet popüler bir plaja gidelim diyorsanız Naama Beach'i görmeden gelmeyin. Ekvator ikliminde bulunması sebebiyle sualtının tüm güzelliklerini yıl boyu sunan bölgenin yıllık ortalama hava sıcaklığı 21C ile 35 C arasında değişiyor. Deniz suyu sıcaklığı ise kışın 18-21C, yazın ise 21-28 C civarında oluyor. Sharm El Sheikh'e gidenlerin çoğu dünyanın en iyi dalış merkezlerinin burada bulunmasından dolayı bu şehri tercih etmektedirler. Sizler de bu dalış noktalarına gitmek ve dalış yapmayı öğrenmek isterseniz, bu bölgede çok sayıda eğitim merkezi bulunmaktadır. Buralarda uygulamalı olarak dalış dersleri alabilirsiniz.

Dalış yapmak gibi özel bir zevkiniz olmasa da bu bölgelere mutlaka gidin. Dalış bölgelerindeki doğal hayatın güzelliği sizi fazlasıyla etkileyecektir. Ayrıca bazı gezi gemilerinin alt kısımları camdan yapılmıştır. Gemi hareket halindeyken, altınızdan geçen renkli su hayatını seyretmek çok keyifli olacaktır. Sharm El Sheikh'in en önemli yerlerinden biri de Ras Muhammed Burnu. Burası dünyanın en büyük su altı milli parkıdır. Tam anlamıyla doğal yaşamın koruma altına alınmış olduğu bu bölgeye gemilerle ulaşabiliyorsunuz. Şimdi düşünün, masmavi bir deniz, diğer yanda mercan kayalıkları, çeşit çeşit kuşlar ve denizin dibinden geçen rengarenk balıkların tam ortasındasınız. Doğal güzelliklerin bütün nimetlerinin ortasında olmak size anlatılamayacak bir huzur katacak. Ayrıca 4x4 motorlarla çölde, sabahın erken saatlerinde ve akşam üstlerinde motor safari turlarına da katılabilirsiniz.

BİNBİR GECE EĞLENCESİ

Tertemiz havası ve denizi ile ziyaretçilerini kucaklayan bu kent, rutubetsiz olması sebebiyle özellikle gece gezmeye de çok uygun. Naama Bay adındaki kent merkezi, her daim renkli, kalabalık... Burada alışveriş yapmak, eğlenmek, dünya mutfaklarından yemekler yemek mümkün. Eğlence anlayışınız nasıl olursa her zevke hitap eden bir çok seçeneği de burada bulabileceğiniz kesin. Özellikle Mısır'ın özel "bin bir gece" eğlencelerine katılabilir, "Tanura" dansını seyredebilirsiniz. Mercan, Lapis, Turkuvaz cenneti olan bu yerde, bu taşlardan yapılmış takılar, hediyelik eşyalar, firavun heykelleri, porselenler; Kızıl Deniz'i ve deniz canlılarını anlatan kitaplar bulmak mümkün. Ayrıca alışveriş için dünyaca ünlü markaların mağazalarını da burada göreceksiniz. Tabiiki de Mısır'a kadar gelmişken nargile ve kahve içmeden olmaz. Zaten siz unutsanız da, Sharm El Sheikh'in hangi sokağını gezerseniz gezin mutlaka burnunuza nargile ve kahve kokusu gelecektir. İster sade, ister meyveli, ister kahveli nasıl içmek istediğiniz sizin zevkinize kalmış. Girin kafelerden birine, kokusunu beğendiğiniz nargilenin siparişini verin ama yanına da mutlaka bir Türk kahvesi söyleyin ve Sharm El Sheikh'in keyfini doyasıya çıkarın.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim