• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Çocuklarımız denizde balık bulmakta zorlanacak

Çocuklarımız denizde balık bulmakta zorlanacak
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Balıkçılar Derneği ile Lapseki Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü tarafından denizlerde avlanılan balıkların boy limitlerine uyulmasına dikkat çekmek amacıyla kampanya başlatıldı.

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde kara, tekne ve zıpkın avcılarının denizlerde yakaladıkları balıkların standart cetvellere uyulmaması sonucu sağ duyu kampanyası başlatıldı. Lapseki ilçesinde balıkçıların standartların altında bilinçsiz avı yaygınlaştırması sonucu harekete geçen yetkililer bilgilendirme seminerleri düzenleyecek.

Lapseki Balıkçılar Derneği Başkanı Fatih Gündoğdu ile Lapseki Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Hakan Can yaptıkları sağ duyu açıklamasında “İlçemizdeki balıkçılarımız genellikle levrek, lüfer, palamut, istavrit, sardalye ve özellikle zıpkıncılar nadirde olsa kalkan avı yapıyor. Son günlerde sosyal medyada paylaşılan levrek balığı resimleri bizleri derinden üzüyor. En çok avlanan balıklar arasında yer alan levrek balığının 30 cm altına düşmemesi gerekirken balıkçılarımızın 10 santime kadar levrek balığı avladıklarını tespit ettik.

Göç mevsiminde Lapseki ilçesine yatak yapan balıklar uygun limitlerde avlanmıyor. Bunun sonucu olarak kendi çocuklarımız denizlerimizde balık bulmakta zorlanabilir. Bu hayvanların da üremelerine, çoğalmalarına ve büyümelerine izin vermemiz gerekiyor. Bilinçsiz avlanma devam ettikçe denizlerdeki bereketimiz sona erebilir. İleriki günlerde toplantılar, bilgilendirme seminerleri ve uygun av limitlerini konu alan broşürler dağıtmayı planlıyoruz. Limitlere uymadan av yapan avcılarımız denizlerimize ne kadar zarar verdiklerini fark etmiyorlar. Gelecek nesillerinde denizlerdeki balık türlerini unutmamaları için bir balıktan ne olur demeden kurallara uyması gerekiyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde limitlerin altında balık tutan olta avcıları bu canlıları tekrar salıyorlar. Bilinçli avcılık ile denizlerindeki türlerin neslini koruyorlar. Bizlerde aynı bilince sahip olmamız için bu balıkları avlamamız gerekir” dedi.

JANDARMA GÖZ AÇTIRMIYOR

Öte yandan, Lapseki İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri özellikle gece dalış yapan zıpkın avcılarına göz açtırmıyor. Güreci köyü bölgesinde düzenlenen operasyonlarda zıpkınla avcılık yapan balıkçıları yakalayan Jandarma ekipleri cezai işlemin yanında malzemelere de el koyuyor. Yetkililer gece dalışı yapan zıpkıncıları 156 jandarma imdat telefonunu arayarak bildirmelerini rica etti. Lapseki Balıkçılar Derneği Başkanı Fatih Gündoğdu ile Lapseki Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Hakan Can kampanyanın sosyal sorumluluk projesi altında üstlenilmesi çağrısı yaptı. Başkan Gündoğdu yetkili makamlara seslenerek sosyal projelerle de çeşitli kampanyaların birlikte yürütülmesini talep etti.

balikci-004.jpg

balikci2-005.jpg

 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim