• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

CNR Avrasya Boat Show’da, her keseye uygun tekne

CNR Avrasya Boat Show’da, her keseye uygun tekne
Karada yapılan dünyanın en büyük deniz şovu ‘CNR Avrasya Boat Show'a ilgi yoğun. DENTUR başkanı Alpaslan Sirkecioğlu, denizcilik kültürünü yerleştirme amacında olduklarını söyledi

Karada yapılan en büyük denizcilik fuarı olan CNR Boat Show 2015, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla açıldı. 9 gün boyunca ünlü dünya markalarının temsil eden megayat ve yelkenlilerin sergileneceği fuarda, 2 bin TL’den 21 milyon TL’ye kadar yüzlerce tekne deniz severlerin beğenisine sunuluyor.  

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’la birlikte açılışı yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, yabancı bayraklı teknelere yönelik düzenleme yapacaklarını belirtti. Bakan Elvan, yat ve gemi tasarımındaki teşvik oranının oldukça düşük olduğunu vurgularken, “Bunu ilgili bakanlıklarımız ile görüştük. Önümüzdeki günlerde açıklamayı planlıyoruz. Özellikle yat ve gemi tasarımlarındaki destek miktarı artacak” dedi.  

DENTUR Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu ise “Bir ülkenin deniz kültürünü tekne sahipliği oranı belirler. Türkiye’de 900 kişiye bir tekne düşüyor. Norveç’te 6 kişiye, İtalya’da 98 kişiye bir tekne düşerken 8 bin 333 kilometre kıyı şeridine bu rakam çok az. Amacımız Boat Show ile Türkiye’de tekne sahiplik oranını artırarak denizcilik kültürünü yerleştirmek” dedi.  

Her bütçeye seçim

Princess, Jeanneau, Benetau, Hanse, Moddy, Sea Ray, Azimut, Cobrey, Bavaria, Dufor, Sanlorenzo, Sealine, Fairline, Prestige gibi dünya markalarının en iddialı motoryat ve yelkenlilerinin sergilendiği fuarda, tekne ekipmanları ve denizcilik malzeme üreticileri de ürünlerini gösterme fırsatı buluyor. 85 bin metrekare alanda binden fazla firmanın ürünlerinin bulunduğu fuarda, motor ve makine ekipmanları, deniz giyim ve aksesuarları, denizde acil yardım ve kurtarma sistemleri, turizm tesisleri ve alternatif sporlar deniz tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Fuarda 21 milyon etiket fiyatıyla Princess 88 adlı tekne, fuarın en büyük ve pahalı teknesi özelliğini koruyor. Talebi yüksek olan 20 metrelik boyu ile Moody 54 DS ise, teknenin salonuna yükselti farkı olmadan girilmesi sayesinde her pencereden denizin keyfi çıkarılabilen bir yelkenli. Trio Deniz Yatçılık tarafından getirilen yelkenli 2.2 milyon lira fiyata sahip. 150 bin lira etiketiyle orta sınıfın revaçta modeli ise 8 metrelik Kyble Nostalgia, geleneksel tekne kültürünü yansıtıyor. Fuarın en büyük ve en pahalı yerli üretim tekne olan Numarine 70 Flybridge 3, 22 metrelik boyuyla 28 knot seyir hızına rağmen 34 knot’a çıkabilen güce sahip. Çevreciler için de Absolure 60 FLY sınıfının teknelerine oranla yüzde 30 daha az yakıt tüketiyor. Fuarın en ucuz teknesi ise 2 bin liraya alıcı arıyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim