• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

CMA CGM ve Hapag Lloyd'dan güç birliği

CMA CGM ve Hapag Lloyd'dan güç birliği
CMA CGM ve Hapag Lloyd, Haziran ayında ortak olarak Akdeniz – ABD doğu sahili servisini başlatacak.

CMA CGM ve Hapag Lloyd, Haziran ayında ortak olarak Akdeniz –ABD doğu sahili servisini başlatacak. Amerigo ve MAS olarak isimlendirilecek olan yeni servis her iki şirket tarafından da aynırota üzerine kullanılan bütün servislerin yerine gelecek.

Yeni Amerigo/MAS servisinin liman rotasyonu ise şöyle olacak: Tangier’den kalkacak olan gemiler, Marsaxlokk, Livorno, Genoa, Fos, Barcelona, Valencia, New York, Norfolk, Savannah, Tangier. Bu rotasyonda gemilerin gidişve dönüşleri altı hafta sürecek.

3,500 – 4,00 TEU kapasite aralığında kullanılacak altı geminin dördünü CMA CGM ikisini ise Hapag – Lloyd temin edecek. Şu an için Hapag – Lloyd, Batı Akdeniz – ABD doğu sahili pazarını, Maersk – CMA CGM’nin ortak servisi West Med/Amerigo’dan aldığı alanlarla sağlıyor. Hapag – Lloyd tarafından MNX olarak isimlendirilmiş olan bu servis Haziran ayında yeni Amerigo/MAS servisinin gelmesiyle kaldırılacak.

Grand Alliance’nin Asya – Akdeniz – ABD doğu sahili (AEX) servisine de katılımı olan Hapag – Lloyd, bu servisten de ayrılacak. Alphaliner’ın haberine göre, AEX servisi yeni G6 Uzak Doğu – ABD doğu sahili rotasının bir parçası olarak değiştirilecek ve şu anki hali kaldırılacak.

Hapag – Lloyd, Akdeniz – Güney ABD doğu sahili rotasında kendi Akdeniz Körfez Ekspress (MGX) servisini kullanmaktaydı, yeni gelen Amerigo/MAS servisi ile bu rota da tarihe karışacak.

Ortaklardan diğeri CMA CGM ise şu anda Batı Akdeniz – ABD doğu sahili pazarını Maersk Line ile birlikte ortak yürüttükleri bir servis ile idare ediyor. CMA CGM Haziran ayında bu servisten çıkacak. Ancak Maersk’in servisi yalnız olarak yürütmesi bekleniyor. Westmed/Amerigo olarak isimlendirilmiş olan bu rotada çalışan altı 4,300 - 5000 TEU kapasiteli gemilerinden ikisi CMA CGM tarafından tedarik ediyor.

Açıklanan Batı Akdeniz – ABD doğu yakası bağlantılarının dışında, hem CMA CGM hem de Hapag – Lloyd, Hindistan – ABD arası çalışan Indamex servisi ile Doğu Akdeniz – ABD doğu sahili arasında bağlantı kuruyor. Damietta ve Port Said ile rotasını birbirine bağlayan Indamex servisinin yanında, CMA CGM, Hapag –Lloyd’un MGX servisinde bulunan Akdeniz – ABD boğazı noktalarını satın alarak ek bir bağlantı rotası sunuyor.

Deniz Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim