Fransız nakliye ve lojistik devi CMA CGM Group, EUROGATE Container Terminal Hamburg'un (CTH) yüzde 20 hissesini satın almak için bir şartname imzaladı. Bu satın almanın, gerekli yasal onayların ardından 2026 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.
Hamburg’daki CTH, yıllık 4 milyon TEU’luk elleçleme kapasitesiyle Almanya’nın en verimli konteyner terminallerinden biri olarak öne çıkıyor.
CMA CGM, halihazırda Asya-Kuzey Avrupa hattında sefer yapan LNG yakıtlı 23.000 TEU kapasiteli megamax gemilerini içeren FAL servisiyle CTH’ye düzenli uğrak yapıyor.
Şirketten yapılan açıklamada, bu yatırımın CMA CGM’in küresel terminal portföyünü büyütme ve Avrupa’daki stratejik limanlardaki varlığını güçlendirme hedefiyle uyumlu olduğu vurgulandı.
CMA CGM Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Rodolphe Saadé, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu ortaklık, terminalin kapasitesini artırmamıza, demiryolu bağlantılarını güçlendirmemize ve operasyonlarımızı daha sürdürülebilir hale getirmemize yardımcı olacak.”
CMA CGM’in bu hamlesi, Hamburg limanında artan uluslararası yatırım dalgasının bir parçası olarak görülüyor.
DENİZ HABER AJANSI































