• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Çevreciler, Mersin Limanı’nın genişletilmesine karşı eylem çağrısı yaptı

Çevreciler, Mersin Limanı’nın genişletilmesine karşı eylem çağrısı yaptı
Mersin Limanı'nın genişletilmesine karşı yürütmeyi durdurmak amacıyla açılan davanın yer keşfi yapılacak. MERÇED, 17 Kasım’da yapacakları eyleme destek çağrısında bulundu.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Mersin Limanı’nın genişletilmesine karşı açılan davada verilen “yürütme durdurma” kararına karşın şirketin itiraz etmesi sonucu 17 Kasım’da yeniden keşif yapılacağını belirten çevreciler, halkı çevreye sahip çıkmaya çağırdı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamaya HDK, Yeşiller Sol Parti ve çevreciler katıldı. Açıklamada MERÇED Başkanı Sabahat Aslan konuştu.

Liman genişletilmesi için yapılacak çalışmayla parkın tamamen ortadan kaldırılacağına vurgu yapan Aslan, “Atatürk Parkında yapılacak liman genişletme çalışmaları Atatürk Parkının tümünün MIP A.Ş. tarafından işgal edileceği ve Atatürk Parkı’nın tamamen konteynerlerle dolacağı açıktır. Yapılacak olan dolgu alanı bilimselliğe aykırı olup kent yaşamına ciddi zararlar vereceği açıktır. Mersin liman genişlemesi için yapılacak olan 176 bin m2’lik dolgu malzemesi Atatürk Parkı’ndan denize dökülecektir. Dolgu malzemesinin taşınması ile artacak olan trafik yükü ve oluşacak hava kirliliği, denizin dibinden çıkarılacak asbest zehiri kentimizin sağlığını olumsuz etkileyecektir. Kentimize ve sağlığımıza çok ciddi zararlar verecek olan ve yapımı bilimsellikten uzak hukuksuz ve antidemokratik olan bu projeye Mersin de herkes karşıdır” diye konuştu.

HALKA ÇAĞRI

Atatürk Parkı’nda liman genişleme projesine karşı açmış oldukları davanın sonucunda yapılan keşifte bilirkişi heyetinin bilimsel olarak lehlerine verilen karar olduğunu rapor kararı doğrultusunda mahkeme yürütme durdurma kararı vermiş iken, yeniden tekrar yeni bilirkişi heyetinin atanarak yeni keşfin yapılmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Aslan, “Mersinin simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alandır. Mersinde tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları Atatürk Parkının halk tarafından kullanımını engelleyecektir. Atatürk Parkı Halkındır. Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izinvermeyeceğiz. Atatürk Parkına sahip çıkmak için 17 Kasım da saat 10 da Mersin Oteli Karşı Hizası Atatürk Parkı Sahilin’de, buluşuyoruz. Etkinliğimize Yerel Yöneticileri, Demokratik Kitle Örgütlerini, Meslek Odalarını, Sendikaları, Siyasi Partileri ve Mersin Halkını katılmaya davet ediyoruz” dedi.

liman-020.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim