• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Çeşme Marina’da doluluk oranı yüzde 110’a yükseldi

Çeşme Marina’da doluluk oranı yüzde 110’a yükseldi
Doğu Akdeniz’in en önemli yat limanlarından biri biri olan Çeşme Marina’ 'yaza merhaba dedi. Çok kısa sürede toplam dört önemli denizcilik ödülünün sahibi Çeşme Marina’nın “Sezona Merhaba Partisi”ne yoğun bir ilgi vardı.

Ege'nin gözde tatil merkezi Çeşme Marina sezona gösterişli bir partiyle başladı. Dünya Denizyolu Taşımacılığı PIANC tarafından “Jack Nichol – Üstün Tasarım Ödülü”, yine bir başka sektör kuruluşu olan ARKIPARC tarafından “Kentsel Kalite İçin Dialog – Karma Kullanım Ödülü”, Marina İşletmeciliği dalında denizcilik sektörünün Oscar’ı kabul edilen Altın Çıpa Ödülü ve İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından “Yılın Turizm Yatırımcısı” olmak üzere çok kısa sürede toplam dört önemli denizcilik ödülünün sahibi Çeşme Marina’nın “Sezona Merhaba Partisi”ne yoğun bir ilgi vardı.

Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ile marina ekibinin tam kadro katıldığı etkinliğe Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, D Marin’in Ceo’su Kemal Saatçioğlu, Çeşme Deniz Sörvey Müdürü Sedat Korkut, Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, Alaçatı Port Marina Müdürü Onur Kunduz, Çeşme Setur Marina Müdürü Hakan Tellioğlu, marinada bağlı teknelerin sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, Çeşme Marina’nın, açıldığı günden itibaren en önemli deniz turizmi aktörlerinden biri olduğunu ve bundan sonra da olacağını kaydetti. Akaltan “Çeşme Marina ailesi olarak bizler, Çeşme deniz turizmine ve dünya marinacılık sektörüne değer katmayı ülkü edindik. Bu ülkümüzü bizimle paylaşan ve bizi destekleriyle yalnız bırakmayan tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımız ile ailemizin bir parçası olan siz değerli misafirlerimize gönülden teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

Çeşme Marinanın hizmete alınmasının üzerinden geçen beş sene sonunda tam doluluğa ulaştıklarını vurgulayan Akaltan: “Bu sonuçtan, Çeşme’nin hem deniz, hem de yat turizmindeki potansiyelini görüyoruz. Şimdiden yüzde 110 doluluk oranına sahibiz. Hatta bazı tekneleri geri çevirmek durumunda kalıyoruz. Yabancılar tekne oranı da yüzde 15 civarında. Ayrıca günübirlik de oldukça çok yabancı misafirimiz oluyor. Kara tarafı da çok iyi gidiyor. Türkiye’nin önde gelen birçok firmasının marinamızda şubesi var.” dedi.

Çeşme Marina’nın bir önceki dönem genel müdürü, D-Marin’in Ceo’su Kemal Saatçioğlu, Çeşme’de olmanın, Çeşme’ye gelmenin her zaman çok güzel olduğunun altını çizdi. İstanbul’a gönül rahatlığıyla gittiğini, çünkü bıraktığı ekibe çok güvendiğini, kendisinden sonra marinanın daha da geliştiğini belirtti.

Çeşme’nin sadece Türkiye’de değil, dünyada da önemli bir turizm merkezi olduğuna dikkat çeken, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme’nin değerini yükselten önemli cazibe merkezlerden birsinin de Çeşme Marina olduğunu belirtti. Becel; “Bir önceki dönem marinanın müdürü olan Kemal Saatçioğlu olsun, şimdiki müdürü Can Akaltan olsun Çeşme için çok büyük hizmetler yaptılar, yapıyorlar. Marinanın Çeşme için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi.

Geceye gelen davetliler, önce Grup Son Dakika’nın canlı performansının ardından PowerFm DJ’yi Mustafa Silici’nin programıyla gecenin tadını çıkardılar.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim