• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 12 °C

‘CENK M’ isimli gemi, Haydarpaşa-Odessa seferlerine başladı

‘CENK M’ isimli gemi, Haydarpaşa-Odessa seferlerine başladı
Türk deniz taşımacılığında yeni bir dönem başladı. Yabancı yatırımcı gitti, yüzde 100 Türk sermayeli Cenk Group yeni gemisi CENK M ile geldi. Sınıfının en büyük yerli gemisi CENK M, deniz ticaretinin geliştirilmesinde büyük rol oynayacak Haydarpaşa-Odessa seferlerine başladı.

Denizyolu, karayolu ve demiryolu taşımacılığında 40. yılına giren Cenk Group, Ukrayna - Türkiye arasında her geçen gün yükselen ticaret hacmini lojistik hizmetleriyle Türk nakliyecisine ve sermayesine sunuyor.

Cenk Group, her geçen gün daha maliyetli hale gelen uluslararası kara nakliye firmalarına yeni hattı ile daha ekonomik, güvenli ve hızlı bir alterntif sunuyor.

27 yıldır şoför beraberi kamyon taşıma faaliyeti gösteren tek yerli firma olan Cenk Group,  Haydarpaşa ve Zonguldak hatlarıyla müşterilerine haftada 5 kalkış ile Ukrayna’nın Odessa Limanı’na düzenli RO-PAX hattı sunuyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Sekreteri Nagihan Soylu ve ülkemizin önde gelen deniz ve kara nakliye firmalarının temsilcilerinin katılımıyla 40. yılını kutlayan Cenk Group, bu davette Haydarpaşa - Odessa hattıyla ilgili bir güzel haberi daha sektörle paylaştı.

Cenk Group filosuna yeni kattığı Ro-Ro yolcu tipi CENK M gemisi ile yeni hattında yıl boyu hizmet vererek uluslararası kara nakliyesi yapan yolcularına ve yerli ihracatcılara uluslararası piyasada her zamankinden daha da rekabetçi olma şansı verecek.

Eylül’ün son haftası hizmete girecek olan CENK M gemisi, 110 tır yükleme kapasitesi ve modern yaşam alanları sunarak sadece ülke ihracatına değil, aynı zamanda turizme de katkı sağlayacak. Yeni kurulan hatta Cenk Group, 2’li ve 4’lü düzenlenen çağdaş, akıllı kamaraları ile 134 yolcu ağırlayabilecek.

Cenk Group, 2020 yılında Zonguldak ve Haydarpaşa limanlarından yapılacak Odessa seferlerinde toplamda 440 liman kalkışı yaparak yıl içinde 35 bin yürüyen araç, 30 bin yolcu ve 70 bin paletli narenciye taşımayı planlıyor.

Aynı zamanda narenciye taşımalarında ürünlerin değer kaybını önlemek ve beklemeleri azaltmak için soğutuculu antrepo çözümleri her iki kalkış limanında da sunulmaya 2020 yılına girmeden başlanılacak.

Türkiye’nin en büyük iki yerli Ro-Ro yolcu taşıma hizmeti veren firmasının yabancılar tarafından satın alınmasının ardından Cenk Group, yeni yatırımları ve atılımları ile gerek denizcilik sektörüne gerek ülkemiz için bir motivasyon kaynağı oluyor.

cenk_m.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim