• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 6 °C
  • Çanakkale 5 °C

Cengiz Gökçel, Mersin Yat Limanı’nın yapı izinlerinin artırılmasını Meclis’e taşıdı

Cengiz Gökçel, Mersin Yat Limanı’nın yapı izinlerinin artırılmasını Meclis’e taşıdı
CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Yat Limanı’nın yapı izinlerinin artırılmasını TBMM Genel Kurulu’nda "Tank Palet Fabrikasını başka bir devletin ordusuna peşkeş çeken, Mersin Marina’yı yandaşa hayli hayli peşkeş çeker" diyerek eleştirdi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Yat Limanı’nın yapı izinlerinin artırılmasını TBMM Genel Kurulu’nda eleştirdi.

“Tank Palet Fabrikasını başka bir devletin ordusuna peşkeş çeken, Mersin Marinayı yandaşa hayli hayli peşkeş çeker” diyen Gökçel, Marina’daki rant oyununu anlattı.

2010 yılında yüzde 5 yapı izniyle Mersin Yat Limanı AŞ’ye verilen Mersin Marina’nın yapı izinlerinin 2013 senesinde iki katına çıkarılmasında nasıl bir kamu yararı olduğunu soran CHP’li Gökçel, şirketin Marina’yı AVM’ye dönüştürdüğünü ve oluşan ranttan zenginleştiğini söyledi.

Mersin Yat Limanı’ndaki yüksek kiraların devletin değil, yandaşın cebine gitmesini eleştiren Gökçel, Mersinlilerin yıllardır beklediği kamu yatırımlarına dikkat çekti.

Gökçel, “Buradan gelen ranttan devlet para kazandı da havalimanı inşaatı bitti, Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi faaliyete girdi, Pamukluk Barajı tamamlandı, Mersin-Antalya yolu açıldı, Çeşmeli Taşucu Otobanı bitirildi de bizim mi haberimiz yok!” dedi.

Tank Palet Fabrikasını başka bir devletin ordusuna peşkeş çekenlerin Mersin Marina’yı yandaşa hayli hayli peşkeş çekeceğini belirten Gökçel, AKP sıralarına dönerek “Sizin, devlet yönetmek gibi bir derdiniz yok.Sizin derdiniz, devletin malını yandaşa peşkeş çekmek” dedi.

AKP sıralarından gelen tepkiler üzerine tansiyonun yükseldiği Genel Kurul’da Gökçel sözlerini “Bunu üstünüze alının, biz böyle bir hata yaptık, bunu nasıl düzeltiriz, onun açıklamasını yapın” diyerek sonlandırdı.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Yat Limanı’ndaki rantın kamu gelirlerine bir etkisi olup olmadığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle de sordu.

Gökçel’in sorduğu o sorular:

“- Kıyı dolgu alanındaki yapılaşma oranlarının artırılmasından sonra Mersin Yat Limanı AŞ lehine kiralanabilir alanlar ne kadar artış göstermiştir?

- Söz konusu alanların artışıyla şirketin kira gelirlerinde meydana gelen değişimin kamu gelirlerine herhangi bir katkısı var mıdır?”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim