• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Cem Karabay, dördüncü dünya rekoru için su altında yaşayacak

Cem Karabay, dördüncü dünya rekoru için su altında yaşayacak
Su altında üç dünya rekoru kıran Cem Karabay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 42. yılında, 14-20 Temmuz tarihleri arasında 142 saatlik rekor denemesi yapacak.

Guinness Rekorlar Kitabı'na sualtı sporları branşında giren ilk ve tek Türk olan Cem Karabay, dördüncü kez dünya rekoruna gidiyor. Karabay, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yılında 6 gün, 142 saat suyun altında yaşamaya hazırlanıyor.

Daha önce 2009, 2011 ve 2015 yıllarında su altında üç dünya rekoru kıran Cem Karabay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 42. yılında, 14-20 Temmuz tarihleri arasında 142 saatlik rekor denemesi yapacak.

Üç Dünya Rekoru Sahibi, 'Balıkadam' lakaplı, 3 Yıldız Dalış Eğitmeni, Rehber Dalıcı ve Altın Cankurtaran Cem Karabay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nda K.K.T.C Başbakanlığı, K.K.T.C Dışişleri Bakanlığı, K.K.T.C Turizm ve Çevre Bakanlığı, KKTC Sağlık Bakanlığı, K.K.T.C Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile K.K.T.C Spor Dairesi'nin destekleri ile anlamlı bir rekor denemesini gerçekleştirecek. 

1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk askerinin karaya çıktığı gün olan 20 Temmuz'da denizde yaşama dünya rekoru denemesine imza atacak Karabay, çalışmalarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sürdürüyor. 

K.K.T.C'NİN ADINI İLK KEZ GUINNESS REKORLAR KİTABI'NA YAZDIRDI

BSS Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanı ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Donanımlı Dalış Kurul Üyesi de olan Cem Karabay, geçtiğimiz yıl denizde en uzun süre tüplü dalış rekorunu Girne Yavuz Çıkarma Plajı'nda yine 20 Temmuz tarihinde kırmıştı. Karabay, bu yılki rekor denemesinde ise 14 Temmuz'da Yavuz Çıkarma Plajı'nda suya girecek ve 20 Temmuz'da sudan çıkacak.

BALIKLARIN YANINDA YEMEK YİYECEK

Cem Karabay, sualtı canlıları ile bir arada geçireceği saatlerde, denizde balıkların yanında yemek yiyecek hatta onlarla paylaşacak, uyuyacak, spor yapacak, Uzay Hastalığı'na ve Hipotermi'ye meydan okuyacak. Karabay aynı zamanda kasık krampları, aşırı üşüme, olumsuz deniz ve hava şartları, denizin tuzluluğu, yüzde şişme, şiddetli sualtı akıntıları ve tehlikeli sualtı canlıları ile mücadele edip yaşama mücadelesi de verecek.

Rekortmen Karabay'ı sevenleri, rekor alanına kurulacak dev ekrandan canlı olarak izleyebilecek. Başarılı dalıcının su altında yaşadıkları Cem Karabay'ın Facebook ve Twitter hesaplarından paylaşılırken rekor denemesi de aynı zamanda www.cemkarabay.com internet adresinde 24 saat canlı yayınlanacak.

Cem Karabay'ın su altında kalacağı süre içerisinde yapmayı planladığı etkinlikler ise şöyle:

Spor aletleri ile spor yapmak,
Spor yaparken enerji içeceği içmek,
Suyun altında enerji verici gıdalar yemek,
Suyun altında hellim, şeftali kebabı, bıldırcın yumurtası gibi çeşitli gıdalar tüketmek,
Suyun altında tavla oynamak,
Suyun altında kurulan kalelerde fusbol (futbol) maçı yapmak,
Çeşitli oturma düzenlerinde misafirleri su altında ağırlamak,
Su altında bir söyleşi ortamı yaratıp orada misafirler ile sohbet etmek.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim