• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

Celestyal Cruises ile düşlere yolculuk başladı

Celestyal Cruises ile düşlere yolculuk başladı
Celestyal Crystal, “Her Şey Dahil Yunan Adaları Seferleri” için denize açıldı. COVID sigortasının da dahil olduğu 7 gecelik “Her Şey Dahil” cruise turlarının rotasında Santorini, Mikonos, Milos, Rodos, Atina ve Girit var.

Pandemi nedeniyle uzun ara verilen kruvaziyer turları yeniden başladı. Yunan Adaları ve Doğu Akdeniz yolculuğu ile öne çıkan cruise markası Celestyal Cruises, ilk seferi için Atina’nın Pire Limanı’ndan demir aldı.

Celestyal Cruises CEO’su Chris Theophilides, sezonun açılışını “Zorlu bir yılın ardından, özlemle beklenen Idyllic Aegean Turlarımız için konuklarımızı tekrar gemilerimizde ağırlamaktan heyecan duyuyoruz. Büyük bir görev üstlendik, Celestyal Cruises ekibi olarak sabırla bekledik; hem kıyıda hem de gemide üstün özveri ile çalışarak, geliştirilmiş önlemlerimizle sezonu başlatmış olmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz’’ sözleriyle duyurdu.

AŞILAMA ARTTI, KUŞADASI’NA DA GELECEK

Celestyal Cruises yeni sezonun ilk programını 7 gecelik Her Şey Dahil Idyllic Ege Turları ile başlattı. Celestyal Cruises Türkiye Direktörü Özgü Alnıtemiz, seyahat kısıtlamalarındaki gelişmelere paralel olarak geminin Kuşadası’na da geleceğini belirterek şunları söyledi:

"Celestyal Cruises seferlerimiz 12 Haziran itibarıyla başladı. Ancak Kuşadası ne kadar planlamış olsak da son anda seferden çıktı. Normalde bu seferlerde rotada Türkiye de yer alıyorken; ülkemiz hala kırmızı bölgede olduğu için gemiler bu ilk seferlerimizde Kuşadası’na uğrayamayacak. Kuşadası yerine Patmos’a uğruyorlar. Ülkemizdeki hızlı aşılanma ve vakaların düşmesi ile birlikte Türkiye’nin de bu rotaya girmesini bekliyoruz. Buradan cruise tatilini özlemle bekleyen vatandaşlarımıza duyuralım, gelişmelere paralel olarak Temmuz ayı itibarıyla Kuşadası çıkışlı 7 gecelik Yunan Adaları turlarımızın da başlamasını bekliyoruz.’’

Programa göre Celestyal Crystal gemisi her Pazar günü Kuşadası’ndan yolcularını alarak hareket edecek. Santorini ve Mikonos’ta uzun konaklamalı turun rotasında Rodos, Atina, Milos ve Girit de olacak.

3 Temmuz’da da KKTC vatandaşlarına özel Limasol çıkışlı turların başlayacağını da belirten Özgü Alnıtemiz, ‘’Bu turlarla da Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızı gezdirmeyi planlıyoruz. Celestyal Olympia Kıbrıs çıkışlı turlarını tamamladıktan sonra Iconic Ege Turları için Kuşadası’na gelecek. 3-4 gecelik turlarla programımız zenginleşecek. Sonraki aylarda da cruise turlarımızın rotasına Türkiye’den Kuşadası limanının dışında İstanbul ve Çanakkale limanları da eklenecek’’ diye konuştu.

72 SAAT ÖNCESİNDEN PCR TESTİ İSTENECEK

Celestyal Cruises Türkiye Direktörü Özgü Alnıtemiz, cruise gemilerinde artırılmış önlemleri şöyle sıraladı:

‘’Şu anda cruise gemileri tatil için en güvenli alanlar. Dünya sağlık otoritelerine göre önlemlerimizi sürekli güncelliyoruz, geliştiriyoruz. Misafirlerimizden 72 saat öncesinden Kovid-19 PCR testinin sonucunu isteyeceğiz. Ayrıca sağlık formlarını da önceden doldurarak bize iletecekler. Termal kameralarımız var. Gemiye kabulü; sosyal mesafe kurallarını baz alarak yapacağız. 1700-1800 kişilik gemilerde limitli yolcu kapasitesiyle hizmet verilecek. Dezenfeksiyon istasyonları yerleştirildi, klima sistemi değiştirildi, yemek düzenleri ve ortak alanlardaki oturum sosyal mesafeye göre düzenlendi, ilk sağlık müdahalesinde çalışan doktor ekiplerinin sayısı artırıldı. Limanlarda da önlemler artırılıyor. Her limanda misafirler, gemiye yeniden kabul edilirken vücut ısıları ölçülecek.’’

celestyal_4.jpg

celestyal_3.jpgcelestyal_1-001.jpgcelestyal_2-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Hüsamettin Canbilen
17 Haziran 2021 Perşembe 17:47
17:47
Bu gemiyi Kepez Limanına 2019 senesinde birkaç kez yanaştırdık . Truva'ya giden özellikle uzakdoğulu turist kafilesinin çok memnun olduğunu Yunan kaptanın kendisi ifade etti ve 2020 yılı için mutlaka geleceklerini belirtmişti.Ancak Covid-19 sebebiyle seferler iptal edildi. Dünyaca ünlü Truva şehri ve müzesini seferlere eklenmesini isteriz. Gerek turizm potansiyeli gerek müşteri memnuniyeti açısından pişman olmayacakları bir sefer olacağına iddiaya girerim.
178.233.88.213
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim