• BIST 9524.59
  • Altın 2491.681
  • Dolar 32.4979
  • Euro 34.7358
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Çeksan Tersanesi M/V “RONJA SUPPORTER “i denize indiriyor

Çeksan Tersanesi  M/V “RONJA SUPPORTER “i denize indiriyor
Çeksan Tersanesi tarafından inşa edilen M/V “RONJA SUPPORTER “ adlı gemi yarın saat 14.00 da düzenlenen törenle denize indirilecek.

Çeksan Tersanesi tarafından Norveçli AAS MEK  şirketi için inşa edilen M/V “RONJA SUPPORTER “  adlı gemi yarın saat 14.00 da düzenlenen törenle denize indirilecek. 

Çeksan Tersanesi’nde düzenlenecek gemi indirme törenine  Ekonomi bakanı Mustafa Elitaş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat  Hayri Aka,  İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat Kıran, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı  ve Çeksan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak,  AAS MEK. Verksted AS Firması adına Engin Sezen  ve davetliler katılacak. 

Norveçli AAS MEK  şirketi için inşa edilen M/V “RONJA SUPPORTER“ adlı gemi için Çeksan tersanesi’nde düzenlenecek törende katılımcalar birer konuşma yapacak. Konuşmaların ardından  Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı müsteşarı Suat Hayri Aka’ya plaket verilecek. Bakan Elitaş plaketini Çeksan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  İlhan Bayrak’ın elinden alırken,  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka‘ya  plaketini  Çeksan Tersanesi  Yeni Jenerasyonu Gemi İnşa Mühendisi Cihan Bayrak ile Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi  Alican Bayrak  birlikte takdim edecekler. Konuşmaların ardından M/V RONJA SUPPORTER adlı gemi denize indirilecek.

Güven Kaynaklı Toplam Kalite: “Çeksan Tersanesi”

Çeksan Tersanesi 1960 yıllarda Haliç bölgesinde kuruldu.Tersane ilk olarak, küçük boyutlu ahşap ve çelik tekne imalatı ve tamiri yapıyordu. Yıllar sonra, Çeksan daha büyük çelik inşalar yapmaya odaklandı ve bu yönde yeniden organize oldu.

Tersane Tuzla’da ki konumuna 1986 yılında geçti. 90’lı yılların başında gösterdiği büyük gelişme ve devamlı efor sarf etmesi sayesinde hatırı sayılır bir büyüklüğe ulaştı. Müşterilerine daha iyi bir hizmet vermek için yaptığı araştırmalar devam ediyor.

Tersane sektörde gösterdiği 50 yıllık geçmişin verdiği tecrübe ile basit dubalardan komplike balıkçı gemileri ve her boyutta tankerlerden, 70’yi aşkın bir üretim yapmış olup, bu projeleri başarılı bir şekilde armatörlerine teslim etti. Çeksan Tersanesi şu ana kadar 22 gemiyi ihraç etti. Yıllar boyunca hem yeni inşada hem tamirde işini iyi yapan ve işi zamanında teslim eden bir tersane olması sayesinde müşterilerinin isteklerini en iyi şekilde karşılamayı başardı.  

Çeksan Tersanesi 17.000 m2’lik alanı ile Tuzla bölgesinde sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Çeksan Tersanesi bugüne kadar 6 gemi ihraç etti.. Bunlara ek olarak  İDO 4 adet arabalı vapurlar,  İzmir Büyükşehir Belediyesi için yapılan 3 adet feribot ile  Türkiye de ilk araştırma gemisini TÜBİTAK için yapan Çeksan, yüksek teknoloji en çok  kullanan tersaneden birisidir.  Tüm bu projeler başarılı bir şekilde teslim etti.

Çeksan Tersanesi Norveçli Armatörlerle 2003 yıllından beri işbirliği yapmakta  olup, Türk ekonomisine bu anlamda önemli bir kazanç sağlıyor.Yerli armatörlerle özellikle içsularımız da can ve mal taşıyan yüzen bir çok projeye imza atan Çeksan Tersanesi, yaşanan krizlerde de ayakta kalmayı başardığı gibi ihracatına devam ediyor. Çeksan Tersanesi bakım- onarım konusunda da 7.000 ton kaldırma kapasitesine sahip havuzuyla sadece 2015 yılında 60 üzerinde yerli yabancı geminin bakım onarımını gerçekleştirdi.

Alt yüklenicisiyle birlikte toplam 350 çalışanı bulunan tersane, Tuzla bölgesinde kendi ölçeğinde yer alan tersanelerin içinde en faal olanı.

ceksan-004.jpg

ceksan_bayrak.jpg

Haber: Tarkan BİRİCİK/ Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim