• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Carnival Cruises'in 'Magellan' isimli gemisi 19 Ekim'de açık artırma ile satılacak

Carnival Cruises'in 'Magellan' isimli gemisi 19 Ekim'de açık artırma ile satılacak
1985 yılında lansmanı yapılarak seferlere başlayan hala var olan ikinci en eski Carnaval gemisi olan, orijinal adı Holiday olarak bilinen Magellan Carnival gemisi satılacak.

Pandeminin engellemesi sonucu seferden çekilen eski adı Carnival's Holiday olan Carnival Cruises’in eski gemisi Magellan 19 Ekim'de açık artırmada satılacak.

Seyahat blogu The Points Guy'a göre, 1985 yılında lansmanı yapılarak seferlere başlayan hala var olan ikinci en eski carnaval gemisi olan, orijinal adı Holiday olarak bilinen Magellan Carnival gemisi satılacak.

2015 yılında Magellan adını alan Holiday, Cruise & Maritime Voyages'dan dört diğer gemi ile birlikte önümüzdeki ay açık artırmaya çıkarılıyor. İngiltere merkezli kruvaziyer hattı, koronavirüs salgını nedeniyle Temmuz ayında seferlerini durdurdu.

Bir gemi müzayedecisi ve komisyoncusu olan CW Kellock & Co., beş geminin tümü için müzayedeyi yönetiyor. Web sitesine göre satışlar ihale yoluyla yapılacak Byani insanlar tekliflerini son tarihten önce kimsenin teklifini görmeden verecekler.

Magellan için son teklif verme tarihi 19 Ekim. Müzayede web sitesinde gemi için açık artırma öncesi bir tahmin yer almıyor ancak The Points Guy milyonlarca dolara satılacağını tahmin ediyor.

Cruise & Maritime Voyages tarafından işletilen Holiday sınıfı yolcu gemisi olan Magellan, açık artırmaya çıkarıldı. Gemi Ocak ayında Portekiz'in Lizbon şehrinde çekilmişti.

SEYAHATÇILAR BU SONBAHAR ABD HEDEFLERİNE GİDİYOR

Listeye göre, Magellan 46.052 ton ağırlığında, 726 kabin ve 12 güverteye sahip. Gemi 1.860 yolcu taşıyabiliyor. Cruise & Maritime Voyages, 2015 yılında gemiyi satın aldıktan sonra bile Magellan Carnival’da “kanatlı huni” amblemini tuttu. Gemiyi Carnival'ın klasik kırmızısı yerine maviye boyadı.

The Points Guy'a göre, gem 1985'ten 2010'a kadar Carnival ile birlikte İspanya merkezli farklı bir Carnival Corporation yan kuruluşuna transfer edildi.

Yolcu gemisi, 2014 yılına kadar Iberocruceros ile Grand Holiday olarak yola çıktı. Magellan'ın yanısıra müzayedeye çıkacak diğer gemiler arasında Vasco da Gama, Columbus, Astor ve Marco Polo yer alıyor ve teklif süreleri sırasıyla 8 Ekim, 12 Ekim, 15 Ekim ve 22 Ekim.

Çıkış, Vasco da Gama'nın daha önce Hollanda Amerika'ya gittiğinde Statendam olarak adlandırıldığını ve Columbus'un daha önce Star Princess adında bir Princess Cruise gemisi olduğu bildirdi.

gemi_1-037.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
14 Eylül 2020 Pazartesi 21:33
21:33
Gemi şu anda hangi limanda,muhammin bedeli nedir,otuz seneden daha yaşlı, yenileme kaça çıkabilecek, yeni çevre koruma ve karbondioksit limitleri bu makinalara izin verecek mi ? Korona zamanlarında bu gemilerekim para yatırır ? Olsa olsa Aliağa'ya
veya benzeri bir yere getirilir ve sökülür. Hiç teklif etmeyin bana.İlgi duymuyorum.
77.189.169.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim