• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Carnival Cruise Line, yüzde 95 aşılı yolcularla sonbaharda seferlere başlıyor

Carnival Cruise Line, yüzde 95 aşılı yolcularla sonbaharda seferlere başlıyor
7 adet Carnival gemisi yüzde 95 aşılı yolcularla sonbaharda gemi yolculuklarına yeniden başlayacak. İlk sefer 12 Eylül'den itibaren Baltimore'dan Carnival Pride ile başlıyor.

3 adet Carnival Cruise Line gemisi Eylül'de, 4 adet gemi de Ekim'de yeniden sefere başlıyor. Daha sonra filonun yarısından fazlasını sefere çıkararak gemi sayısını 15'e çıkarması bekleniyor.

Ayrıca Carnival, tüm gemilerini en az Ekim ayına kadar aşılı yolculuklar olarak işletmeye devam edecek. Bu ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, yolcuların en az yüzde 95'inin aşılandığı anlamına geliyor. Operatörlere, en az yüzde 95'i aşılanmış mürettebat ve yolcusu olan gemilerde aşılı yolcular için belirli protokolleri kolaylaştırma yetkisi veriyor.

14 GÜN İÇİNDE AŞILANMAMIŞ YOLCULAR İÇİN SINIRLI MUAFIYETLER

Ayrıca Carnival, aşısız yolcular için muafiyetlerin, 14 gün içinde sınırlı, kapasite yönetimli bir temelde mevcut olacağını ve onlar için ayrıntılı ek maliyetler ve gereksinimler olacağını söyledi.

Bir sonraki ay başlayacak 4 ek gemi, Miami'den Carnival Conquest, 8 Ekim’de, Miami'den Carnival Freedom, 9 Ekim’de, Carnival Elation, Port Canaveral, 11 Ekim’de ve 21 Ekim’de Carnival Sensation yola çıkacak.

UZATILMIŞ DURAKLAMALAR

Yani bu gemiler ile bu tarihlerden önce seferler yapılmayacağı hakkında yolcular bilgilendiriliyor. Ayrıca, Charleston'dan Carnival Sunshine, Jacksonville'den Carnival Ecstasy ve Port Canaveral'dan Carnival Liberty gemilerinin seferleri 31 Ekim'e kadar iptal edildi. Gemilerin 27 Eylül'de Long Beach yolculuklarına başlayacağı bildirildi.

MARDI GRAS'TA HİZMET BAŞLIYOR

Carnival Başkanı Christine Duffy, “Temmuz ayının sonunda, yeniden başlatma planımıza Mardi Gras'ta hizmet sunumu da dahil olmak üzere beş gemimiz olacak. Gemideki olumlu misafir deneyimine bağlı olarak güçlü talep ve güçlü misafir memnuniyeti puanlarının harika bir kombinasyonunu görüyoruz” dedi.

AŞISIZ YOLCULAR İÇİN EKSTRA 150 DOLAR ÜCRET

Karnaval, 12 yaşın altındaki çocuklar da dahil olmak üzere, gemi seyahati başına aşılanmamış yolcuların küçük bir yüzdesine izin vermeye devam edecek. Ancak bu kişiler, gemiden ayrılmadan önce 4 günden uzun seyahat öncesi ve gemiye biniş öncesi test ve testlere tabi tutulacaklar. Test için ziyaret edilen yerlere rapor verme ve sağlık ve güvenlik taramalarının masraflarını karşılamak için kişi başı 150 dolar ücret belirlendi.

PCR TESTİ

Gereksinimler, uçuş tarihinden 72 saat önce yapılan negatif bir PCR testinin check-in sırasında sunulmasını gerektiriyor. Gemiye binişte bir antijen testinin yapılmasını ve uzun yolculuklarda gemiden ayrıldıktan sonraki 24 saat içinde tekrar test edilmesini içeriyor. Sadece 2 yaşından küçük çocuklar test gerekliliklerinden muaf tutuluyor.

COVID-19 testi pozitif çıkan herhangi bir yolcu veya mürettebat ile yakın temasta olanların ek testlerden geçmeleri gerekiyor. Carnival'ın sağlık ekibi bunu belirleyene kadar kamaralarında karantinaya almaları gerekiyor.

Carnival denetimli gençlik programlarının işleyişini aşılı çocuklar ve 12 yaş ve üstü gençlerle sınırlandırıyor.

FLORIDA VE TEXAS'TAN AŞISIZ OLANLAR İÇİN SİGORTA ŞARTI

Florida'dan 31 Temmuz'dan itibaren ve Teksas'tan 2 Ağustos'tan itibaren ayrılan aşılanmamış yolcuların sefer yapılan destinasyonların talebine dayalı olarak seyahat sigortası kanıtını göstermeleri gerekiyor. Bu ek önlemler en az Ekim ayına kadar uygulanacak. Ancak halk sağlığı ve tıp danışmanlarının rehberliğine ve varış noktası ortaklarının gereksinimlerine göre uzatılabileceği bildirildi.

Carnival Başkanı Christine Duffy yeniden başlayacak seferler hakkında şunları söyledi:

“Aşılı seferlerle yelken açma kararı alınması zor bir karardı. Seferlerin durdurulmasının özellikle gemi gezisini seven birçok aile için hayal kırıklığı yarattığının farkındayız. Mevcut koşullar göz önüne alındığında bunun geçici bir önlem olduğunu hatırlamak önemlidir. Tıp uzmanlarımız ve danışmanlarımızla istişare ettik. Bu planın misafirlerimizin, mürettebatımızın ve gemilerimizi getirdiğimiz destinasyonların sağlığı ve güvenliği için en iyi şekilde olduğuna karar verdik. Misafirlerimize en uygun gemi seyahati deneyimini yaşatabilmemiz ve güzergahlarımızı açabilmemiz için destinasyon ortaklarımızın güvenini korumaya devam etmemiz çok önemlidir. Carnival aşılı misafir sayısını kesinleştirdiği için, aşısız yolcular için muafiyetler, sefere çıktıktan sonraki 14 gün içinde sınırlı, kapasite yönetimli bir temelde mevcut olacaktır. Tam aşılı misafirlerimizle yapacağımız yolculuklar için başlangıçta ne kadar çok rezervasyon yaptırırsak, daha önce rezervasyon yaptırmış olan aşısız misafirlere ve denize açılmak isteyenlere o kadar fazla muafiyet sunabiliriz."

YIL SONUNA KADAR TÜM FİLOYU GERİ GETİRMEYİ PLANLIYOR

Carnival, tüm filosunu yıl sonuna kadar hizmete geri getirmeyi planladığını söyledi ve “Misafirlerimizin, çalışanlarımızın ve şirketimize bağlı on binlerce iş ve yerel işletmenin yararına işimizi yeniden inşa edin” dedi.

Rezerve edilen müşteriler ve seyahat danışmanları, geri dönen gemiler için planlar, sefer iptalleri ve müşterilerin aşı durumlarını teyit etmek veya aşı standardına muafiyet başvurusunda bulunmaları için takip etmeleri istenen süreç hakkında bilgilendiriliyor.

Planını değiştirmek isteyen, muafiyet alıp almadığını görmek için sabırsızlanan veya aşı standartlarını karşılayamayan yolcular, rezervasyonlarını cezasız olarak değiştirebilir veya tam para iadesi talep edebilirler.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim