• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Carnival Cruise Line 4. LNG tahrikli yolcu gemisini teslim aldı

Carnival Cruise Line 4. LNG tahrikli yolcu gemisini teslim aldı
Carnival Cruise Line, Finlandiya'da bulunan Meyer Turku Tersanesi ile Mardi Gras isimli yeni kruvaziyer gemisini online imza töreniyle teslim aldı.

Carnival Cruise Line'ın filosundaki en büyük yolcu gemisi olan Mardi Gras, Nisan 2021'de faaliyetlerine başlayacak ve Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren ilk LNG tahrikli yolcu gemisi olacak.

Mardi Gras isimli gemisinin şu anda Meyer ve Fincantieri'ye sipariş edilen toplam 10 LNG gemisi bulunan Carnival Corporation'a teslim edilen dördüncü LNG tahrikli yolcu gemisi olduğu biliniyor. LNG ilk yolcu gemisi, Meyer tarafından Almanya'nın Papenburg kentinde iki yıl önce teslim edilen AIDAnova isimli gemiydi.

Costa Cruises, geçtiğimiz Aralık ayında Turku'da inşa edilen ikinci LNG yolcu gemisini teslim aldı ve üçüncüsü, yakın zamanda P&O Cruises'a teslim edilen Iona oldu. Mardi Gras gibi Iona isimli yolcu gemisi de kruvaziyer endüstrisindeki pandemi kaynaklı duraklama nedeniyle henüz hizmete girmedi.

Carnival’ın sekiz LNG yolcu gemisi AIDA, Carnival, Costa ve P&O gibi kruvaziyer hatları tarafından kullanılacak ve ayrı coğrafyalardaki pazarlarda faaliyet gösterecek. Ayrıca Carnival’ın en dikkat çeken yolcu olanakları arasında denizdeki ilk roller coaster ve altı eğlence bölgesi bulunması gösteriliyor.

5.200 MİSAFİR, 2.000 MÜRETTEBAT

339 metrelik Mardi Gras gemisi 2.600 oda ve 180 suitte 5.200'den fazla konuğu ağırlayabilecek. Gemi 2.000 kişilik mürettebata sahip olacak.

Meyer Turku'nun CEO'su Tim Meyer, "LNG tahrik sistemi gibi birinci sınıf teknolojiye sahip güzel ve son derece gelişmiş bir gemi teslim ediyoruz" dedi.

Mardi Gras'ın inşası 15 Kasım 2018'de çelik kesimi töreni ile başlamıştı. Eylül ayında ilk deniz denemelerine gitti. Carnival gemiyi Kasım 2020'de Florida, Port Canaveral'dan sefer yaparak tanıtmayı planladığını açıklamıştı.

CARNIVAL'IN İLK KRUVAZİYER GEMİSİNİN ADINI TAŞIYOR

Yeni gemi faaliyetlerine Mart 1972'de başlayan Carnival'ın ilk kruvaziyer gemisinin adını taşıyor. Ayrıca bu kardeş geminin denize indirilmesi, şirketin ellinci yıldönümünün olacak şekilde zamanlandı.

LNG TERMİNALLERİ KURULDU, BUNKER ANLAŞMALARI YAPILDI

Carnival, Florida merkez limanındaki ilk LNG gemisini barındırmak için Port Canaveral ile uzun vadeli bir anlaşma yaptı. LNG yakıt ikmal sürecini yürütmek için limana yeni bir terminal inşa edildi.

Ayrıca Carnival, hem Port Canaveral'daki Mardi Gras hem de PortMiami'den 2022'de hizmete girecek olan Carnival Celebration için yeni inşa edilen LNG bunker mavnalarından LNG tedarik etmek için Shell ile anlaşma imzaladı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim