• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 4 °C
  • Antalya 8 °C
  • Muğla 2 °C
  • Çanakkale 6 °C

Cargill, Norveçli balık besini üreticisi Ewos'u satın aldı

Cargill, Norveçli balık besini üreticisi Ewos'u satın aldı
Cargill, Norveçli balık besini üreticisi Ewos'u 1,35 milyar euro'ya satın aldı. Ewos, yılda 1,2 milyon metrik tonla, dünyanın en büyük somon üreticisi durumunda bulunuyor.

Küresel çapta gıda, tarım, finans, endüstriyel ürün ve hizmetler alanında faaliyet gösteren Cargill, Norveçli balık besini üreticisi Ewos'u 1,35 milyar euro'ya satın aldı.
Cargill Üst Yöneticisi (CEO) David MacLennan'ın yaptığı açıklamaya göre, şirket, dünyanın önde gelen balık besini üretici Ewos'un çoğunluk hisselerini almak için Altor Fund ve Bain Capital Europe ile anlaştı.

Söz konusu satın almanın Rekabet Kurumu onayına tabi olduğu bildirilirken, sürecin yıl sonunu bulmadan tamamlanacağı aktarıldı.

MacLennan, satın almanın, şirketin sektördeki uzun dönemli büyüme stratejisinin bir parçası olduğunu belirterek, "Satın alma, balık yetiştiriciliği sektöründe büyüme kararlılığımızı gösteriyor" ifadesini kullandı.

Ewos, yılda 1,2 milyon metrik tonla, dünyanın en büyük somon üreticisi durumunda bulunuyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim