• BIST 9889.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Caretta carettalar için seferber oldular

Caretta carettalar için seferber oldular
Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'na yumurtlamaya gelen caretta carettaların bakım ve korunması için görev almak üzere farklı ülkelerden şu ana kadar yapılan 250 başvuru, merkezin 200 kişilik limitini şimdiden aştı.

Türkiye'nin yanı sıra yurt dışındaki üniversitelerden Muğla'ya gelen gönüllü gençler, Dalyan'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) caretta carettaların bakım, yumurtlama ve korunmasında gönüllü görev yapıyor.

DEKAMER Proje Asistanı Ayfer Şirin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin Türkiye'de ve uluslararası alanda ismini duyurarak, gönüllülerle önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Şirin, DEKAMER'in gönüllülük esasına göre hizmet verdiğini ifade ederek, "Geçen yıl Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 300 gönüllü başvurusu vardı. 8 ülkeden gelen gönüllülerle birlikte önemli çalışmalar yaptık. Bu yıl ise şimdiye kadar 250 başvuru oldu. Bu sayı önümüzdeki günlerde 500'ü bulur. Bu aylardan sonra daha çok başvuru alıyoruz. Şimdiden temmuz ve ağustos aylarımız dolmuş durumda." dedi.

Gönüllülerin yoğun olarak yaz döneminde geldiğini vurgulayan Şirin, kış döneminde de gelenlerin olduğunu, yaz mevsimindeki 4 aylık dönemde 100 kişilik grubu aldıklarını yılın diğer aylarında da 100 kişilik grupla çalışma yürüttüklerini bildirdi.

"Web sitesindeki formu doldurarak başvuru yapabilirler"

Şirin, merkeze başvuruların ocak ayında başladığını belirterek, alacakları gönüllülerde İngilizce bilme, doğaya olan ilgi, eski gönüllük tecrübeleri gibi koşullar aradıklarını, kabul edilen gönüllülerin ise merkezdeki alanda kurdukları çadırda kaldıklarını ifade etti.

Şirin, merkezde gönüllü olmak isteyenlerin web sitesindeki formu doldurarak, başvuru yapabildiğine işaret etti.

"Gönüllüler 4 ekip halinde çalışıyor."

Merkezde gönüllülerin ekiplere ayrıldığını kaydeden Şirin, şöyle devam etti:

"Gönüllüler 4 ekip halinde çalışıyor. Burada gönüllülere rehabilitasyon, arazi, bilgilendirme ve destek eğitimleri veriliyor. Özellikle arazi ekibi gece boyu kumsalda çalışarak yuvaların koruma işlemini yapıyorlar. Rehabilitasyon ekibi carettaların tedavisine de yardımcı oluyor. Destek ekibi kamp alanının temizliğinden işleyişine kadar her alanda var."

"Caretta carettaların bulundukları alanda korunması için dünya gençlerinin işbirliğine ihtiyacımız var. Merkezimize ABD, İngiltere ve Almanya'nın yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden gelen gönüllülerimiz var." diyen Şirin, bu yıl daha önce hiç başvuru almadıkları yeni ülkelerden de başvurular olduğunu dile getirdi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim