• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 18 °C

Çanakkale'de gemi maketi sergisi açıldı

Çanakkale'de gemi maketi sergisi açıldı
Çanakkale Valiliğinin düzenlediği, "Fora Yelken: Akdeniz ve Gemileri" adlı maket gemi sergisi açıldı.

 

Çanakkale'de, "Fora Yelken: Akdeniz ve Gemileri" adlı maket gemi sergisi açıldı.
 
Çanakkale Valiliğinin düzenlediği "Piri Reis Günleri" kapsamında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Çanakkale Evi'nde açılan sergide, sanatçı Ümit Durak'ın hazırladığı 18 gemi maketi ile çizim ve panolar yer alıyor.
 
Sergide, Uluburun Batığı, Osmanlı Kadırgası, Ceneviz Fırkateyni, Venedik Kalyonu gibi tarihi gemi maketlerinin yanında Akdeniz guleti, İnebolu yelkenlisi gibi örnekler bulunuyor.
 
Açılışa katılan Vali Ahmet Çınar, gemi maketleri ve tabloların ortak hafıza ve arşivin oluşması bakımından önemli olduğunu söyledi.
 
Yaklaşık bir ay ziyaret edilebilecek serginin açılışına, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan ile davetliler katıldı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
sedat
01 Ocak 2014 Çarşamba 14:22
elin oglu
elin oglu koca koca gemiler yapsın siz hala bunlarla eglenin. ne çektiniz beee
88.240.35.190
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim