• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Çanakkale Boğazı'nı "1915 metrelik" Türk bayrağıyla geçecekler

Çanakkale Boğazı'nı "1915 metrelik" Türk bayrağıyla geçecekler
Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla hazırlanan proje kapsamında, balıkçı tekneleriyle boğazdan geçirilecek "1915 metrelik" Türk bayrağı, bir süre iki yaka arasında açık şekilde kalacak.

Son Kale Çanakkale Derneği tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla hazırlanan proje kapsamında, balıkçı tekneleriyle boğazdan geçirilecek "1915 metrelik" Türk bayrağı, bir süre iki yaka arasında açık şekilde kalacak.

Dernek Başkanı Özgür Sezer Gelibolu Yarımadası'nda bir asır önce cereyan eden büyük savaşın ardından bu yıl gerçekleştirilecek 100'üncü yıl törenleri için özel bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Çalışmayı 6 ayda planlayıp projeyi oluşturduklarını belirten Sezer, savaşların geçtiği yılı temsilen 1915 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki Türk bayrağının, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek nitelikte olduğunu anlattı.

Çanakkale için 100'üncü yılın çok önemli olduğunu vurgulayan Sezer, şöyle devam etti: "Çanakkale, tüm dünya tarafından tanınan bir yer. Burada tarihin en büyük ve kanlı çarpışmaları yaşandı. Bunun ardından halen sürmekte olan ülkeler arası dostluklar kuruldu. Savaşın acı yüzünü, verdiğimiz şehitlerle sürekli hafızalarımızda tutuyoruz. Biz de bu anlamda üzerimize düşen görevleri yerine getirmek, şehitlerimize borcumuzu bir nebze de olsa ödemek adına farklı bir çalışma hazırladık. 100 kişilik ekibimiz proje taslakları üzerinde gece gündüz çalıştı. Ortaya çok güzel çalışmalar çıktı elbette ama bizim için en önemli olanı 1915 Metrelik Bayrak Projesi oldu. Vatan toprakları için şehit olan Mehmetçikleri, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını vatanperver duygularla anmak, hatıraları bir nebze olsun somut kılmak maksadıyla yüreğimizdeki bayrak sevgisini tüm dünyaya bir kez daha göstermek için 1915 metrelik şanlı Türk bayrağımızı Çanakkale'de dalgalandıracağız." Sezer, projeye sponsor desteği beklediklerini dile getirdi.

Uzunluğu 2 kilometreye yaklaşan bayrağın, uluslararası ölçekte ses getireceğini belirten Sezer, "Bayrağımız, Türkiye'de Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek tek bayrak olacaktır. Bu anlamda Guinness yetkilileri tarafından 18 Mart'ta atanacak noterler tarafından bu resmen onaylanacaktır. Bayrağımız 100'üncü yıl kutlamalarında fener alayı esnasında kortej halinde sergilenecektir. Hava şartlarına bağlı olarak da bayrağımız, Çanakkale Boğazı'nın en dar noktası olan Kilitbahir Kalesi ile Çanakkale'deki motor iskelesi arasında balıkçı sandallarının yardımıyla iki yaka arasına çekilecektir" diye konuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim