• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Çanakkale Boğazı'nda sardalya bereketi

Çanakkale Boğazı'nda sardalya bereketi
Çanakkale Boğazı'ndasardalya sürüsünü yakalamak için ağlarını denize bırakan "Uysal 1" balıkçı teknesi, yaklaşık 5 ton sardalya ile Eceabat İskelesi'ne yanaştı.

Çanakkale Boğazı'nda bir balıkçı teknesinin ağlarına, yaklaşık 5 ton sardalya takıldı. Boğazda sardalya sürüsünü yakalamak için ağlarını denize bırakan "Uysal 1" balıkçı teknesi, yaklaşık 5 ton sardalya ile Eceabat İskelesi'ne yanaştı. Balıkları köpük kasalara koyduktan sonra üstlerini buzla örten balıkçılar, 5 ton balığı kamyonete yükledi ve İzmir'e gönderdi.

Teknenin kaptanı Hasan Karabiber, Çanakkale Boğazı'nda son zamanlarda sardalyanın yoğun olarak çıktığını söyledi. Geçen yıl da boğazda aynı oranda sardalya çıktığını ifade eden Karabiber, balığın kasasının, 20 ile 25 liradan alıcı bulduğunu bildirdi. Bu yıl çıkan 24 metre yasağının balıkçıları olumsuz etkilediğini savunan Karabiber, "Tam olarak çalışamıyoruz ve balık avlayamıyoruz. Büyük zararımız var. 24 metreden dolayı ceza da aldık" dedi.

Karabiber, "Çanakkale Boğazı'nda, göç balığı olan sardalya sürüleri, genelde 24 metrenin altında kıyılardan gidiyor. Kıyılara giremediğimiz için tam olarak balık avlayamıyoruz. Yetkililerden 24 metre yasağına bir çare bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu arada balıkları araca yükleyen balıkçılar, iskelede bulunan vatandaşlara da ücretsiz balık verdi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
CİNAKOP
28 Şubat 2013 Perşembe 17:33
YARATAN SENİ NE OLARAK YARATTI ?
Karabiber, "Çanakkale Boğazı'nda, göç balığı olan sardalya sürüleri, genelde 24 metrenin altında kıyılardan gidiyor. Kıyılara giremediğimiz için tam olarak balık avlayamıyoruz. Yetkililerden 24 metre yasağına bir çare bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.Seni İNSAN olarak yarattı,kafatasına beyin yerleştirmiş,ET yerleştirmemiş,İNSAN dışı kişi yaratmamış. Beyinli İnsan olabilmen için vitamin hapı olarak bizi yarattı, a beyninden zorlanan..S enin torununa,ç ocuğuna, eşine, kardeşlerine, akrabalarına yaşam olarak ne verdi YARATANIN. Oksijen verdi, aldığın nefesini kesseler ne yaparsın, Ne verdi, SU verdi, Suyunu keseler ne yaparsın, Ne verdi, TOPRAK verdi, ekesin biçesin diye GIDA Verdi, Toparaksız bıraksa ne yersin?.. Çocukların, Torunların için Ne verdi ?, OKUL Verdi, Yaşam alanı ev verdi, Kafana YIKSALAR nerde yaşarsın ürersin??. . Senin kafalar Depremi, Zerzeleyi bilirmisi.??.. iŞTE SENİN GİBİ KAFALAR bunları bize yapmaktasın. Ataların böylemi miras eğitim bıraktı sizlere?. Dikkat et DOYMAYAN GÖZÜ DOYURMASINA GİRME. İĞNEYİ BİR BATIR BİRYERİNE NSIL SES ÇIKARTIRSIN AYNADA KENDİNİ GÖR.. Evet ALLAH RAZI OLSUN, Sizleri yöneten devletinizin TARIM BAKANLIĞI. .Seneye İNŞAALLAH daha radikal kararlar çıkartır. Sizn gibi kafalara VİTAMİN GIDASI OLURUZ İNŞALLAH..AMİN....
81.214.71.174
şakran
25 Şubat 2013 Pazartesi 20:04
balıkçı
24 metre mi?4 sene sonra 30 metreyi göreceksiniz!
78.175.60.160
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim