• BIST 11498.38
  • Altın 5984.943
  • Dolar 43.0179
  • Euro 50.436
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 6 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 17 °C

Çanakkale Boğazı’nda konteyner gemisi makine arızası yaptı

Çanakkale Boğazı’nda konteyner gemisi makine arızası yaptı
Çanakkale Boğazı’ndan geçen 201 metrelik MSC GIANNA III konteyner gemisi makine arızası yaptı, römorkörlerle Karanlık Liman’a çekildi.

İtalya’dan Tekirdağ’a seyir halinde bulunan Panama bayraklı ‘MSC GIANNA III’ isimli konteyner gemisi, boğaz geçişi sırasında makine arızası yaptı. 201 metre uzunluğundaki dev gemide meydana gelen arıza, boğazın en hassas noktalarından biri olan Kumkale önlerinde gerçekleşti.

GEMİ KAPTANI DURUMU VTS’YE BİLDİRDİ

Makine arızasının fark edilmesinin ardından gemi kaptanı, durumu telsiz aracılığıyla Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü’ne (VTS) bildirdi. Yapılan ihbar üzerine boğaz trafiğinde güvenliğin sağlanması amacıyla hızlı bir koordinasyon süreci başlatıldı. VTS yetkilileri, arızanın konumu ve geminin durumu hakkında ilgili birimleri bilgilendirdi.

KEGM RÖMORKÖRLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

İhbarın ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne (KEGM) bağlı ‘Kurtarma-17’ ve ‘Kurtarma-18’ römorkörleri olay yerine yönlendirildi. Kısa sürede Kumkale önlerine ulaşan römorkörler, arızalanan gemiye emniyetli bir şekilde yanaştı. Olası bir sürüklenme riskine karşı gerekli tedbirler alınırken, boğazdaki diğer gemiler de yaşanan arıza hakkında bilgilendirildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim