• BIST 9640.77
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 21 °C

Çakır: Çanakkale'ye de şube açılmalı

Çakır: Çanakkale'ye de şube açılmalı
İMEAK Deniz Ticaret Odası’na başkan adayı olan Salih Zeki Çakır Kolin Hotel’de düzenlenen toplantıda denizcilik sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Salih Zeki Çakır: Çanakkale’ye de şube açılmalı

İMEAK Deniz Ticaret Odası’na başkan adayı olan Salih Zeki Çakır Kolin Hotel’de düzenlenen toplantıda denizcilik sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Değişim Grubu olarak Deniz Ticaret Odası’na yeni bir yönetim anlayışı getirmeyi hedeflediklerini belirten ve sektörün sorunlarına değinen İMEAK Yönetim Kurulu Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, küresel krizden en çok etkilenen sektörün denizcilik sektörü olduğunu belirtti. Gemisinin liman ücretini ödeyemeyen, yakıt alamayan, maaş ödeyemeyen, gemisini yenilemek için kaynak bulamayan armatörlerin sorunlarına neşter bulmak için yola çıktıklarını kaydeden Çakır, rotalarının adaletli temsil edilecek bir oda yönetimi oluşturmak olduğunu söyledi. Değişim parolasıyla yola çıkan Salih Zeki Çakır Deniz Ticaret Odası Değişim Grubu olarak odanın gücünü ve kaynaklarını sektörün kullanımına açacaklarını belirterek, sektörde sorunları çözen, komitelerin sesini duyurabileceği bir yönetim anlayışı sürdüreceklerini söyledi.

1957′de Trabzon’da doğan, 1979 yılında Yüksek Denizcilik Okulu Güverte Bölümü’nden mezun olan Çakır, 1985 yılına kadar denizcilik faaliyetlerinde bulunarak, devlet kurumlarında çeşitli kademelerde çalıştığını ifade etti. Norveç’te denizcilik akademisinde denizcilik eğitimi alan Çakır, bu güne kadar denizcilik sektöründe ağırlıklı olarak gemi armatörlüğü ve deniz inşaat sektöründe çalışmalarına devam ettiğini söyledi. 24 Kasım 2012′de gündeme gelen Deniz Ticaret Odası seçimlerinde başkan adayı olmak üzere faaliyetleri başlattığını ifade den Çakır, kurduğu ekiple deniz ticaret odasında sektörde değişime vurgu yaparak: “Değişim zamanını gündeme taşıdık. Yaptığımız kapsamlı çalışmalar sektörümüzde büyük bir teveccühle karşılandı. Odanın kurumsallık işleyişinde yeni bir süreç başladı. Şu aşamada şubelerimizin, temsilciliklerimizin ve üyelerimizin olduğu illeri ziyaret ediyoruz.1 Mayıs tarihinde de Çanakkale’ye gelmek nasip oldu. Burada yaptığımız çalışmaları paylaşmak ve üyelerin sorunlarını dinlemek fırsatı bulacağız. Yönetime geldikten sonra ise üyelerimizin sorunlarını çözüm takvimine bağlayıp kısa zamanda çözme yönünde çalışmalar başlatacağız” dedi.

Çanakkale’ye gelen İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan adayı olan Çakır tabana yayılmaya önem verdiklerinin altını çizerek: "1999 yılından bu yana ilk defa iki adaylı bir seçim söz konusu, üyelerimiz 26 ile yayılmış durumda ve Çanakkale’de mevcut üyelerimiz var. Onların da oy kullanma hakkı var. Çanakkale’de şu anda bir temsilcilik durumu yok, ama önümüzdeki yıllarda bölge ekonomisinin gelişmesine ve denizcilik faaliyetlerinin artmasına paralel olarak burada da bir şubesi kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Çalışmalarımızı geniş bir katılım ve temsilde adalet ile değişim zamanına destek vermeleri adına talepte bulunuyoruz. Üyelerimizle bir hukuk oluşturuyoruz, oy istiyoruz. Şeffaf bir yönetim anlayışı ile yapılan tüm çalışmalardan üyeleri haberdar etmek istiyoruz. Bu anlamda üyelerimizi ziyareti önemsiyoruz, Çanakkale de bu anlamda üyelerimizin bulunduğu temsilcilik potansiyel var” diye konuştu. Deniz ticaretinde yaşanan güçlü rekabet ve Türkiye’nin navlun ücretlerinin pahalı olması konusuna da değinen Çakır 2008 yılında yaşanan kriz sonrası taşımacılık sektörünün navlun krizinden çok etkilendiğini belirtti.

Sali Zeki Çakır: ”Bu uzun bir süreç oldu. En çok armatörlerin, gemi inşa sanayinin ve yan sanayinin etkilendiğini söyleyebiliriz. Küresel krizden en çok etkilenen sektör denizcilik sektörüdür. Ana nedeni ise arz taleptir. 2009dan sonra gemi inşa ve gemi fiyatlarının düşmesini fırsat bilen yatırımcının da bu alan yatırım yapması arz fazlası doğurdu. Az yük, çok gemi de rekabeti ortaya çıkararak, navlun fiyatlarının düşüşüne sebep oldu. Pek çok armatörümüz şu anda işletme giderlerini karşılayacak durumda değil. Bunun uzaması tonajda küçülmeyi yaratacak, Akdeniz ve Karadeniz’de son 4 yılda küçük tonajlarda yüzde 15 oranında küçülme var. Üyelerin ihtiyacına cevap vermek, etkin çözümler bulmak gerekiyor. Üyeler sorunlarına ilgi bekliyor” dedi. DTO Değişim Grubu olarak 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için denizcilik sektörüne büyük görevler düştüğünü belirten Çakır en büyük hayallerini denizciliği ülkenin birinci dereceden stratejik sektörü yapmak olduklarını belirtti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
EFSANE KAPTAN
05 Mayıs 2013 Pazar 13:31
TEŞEKKÜRLER SALİH KAPTAN
öncelikle Salih Zeki Çakır beye teşekkür ediyorum.onun sayesinde dto yönetiminin istanbulun dışında da üyesinin olduğunu hatırlatıp oy için bile olsa aratmayı başardığı için. kazansada kaybetse de gönlümüzün başkanı her zaman Salih Kaptan. inşallah denizcilik sektörü için hayırlısı olur.saygılarımla
78.178.182.85
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim