• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Büyükşehir ve Asyaport arasında iş birliği protokolü imzalandı

Büyükşehir ve Asyaport arasında iş birliği protokolü imzalandı
Depreme hazırlık çalışmaları kapsamında Asyaport ile işbirliği protokolü imzalandı.

Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer aldığı gerçeğinden hareketle depreme hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, diğer kurum ve kuruluşlarla da işbirliği yaparak Tekirdağ’ın güvenli geleceğini oluşturma noktasında da faaliyetlerine devam ediyor.  Bu kapsamda Asyaport Liman A.Ş. ile 310 adet konteyner ve 11 adet soğutmalı konteynerin karşılıksız olarak kullanılması hususunda protokol imzalandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer tarafından imzalanan işbirliği protokolü ile deprem çalışmalarında ortak hareket edilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Başkan Albayrak: “Kentimizin güvenli geleceğini oluşturmak için işbirliği çalışmalarına devam ediyoruz"

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan ve Tekirdağ’ın deprem bölgesinde olduğu gerçeği doğrultusunda depreme hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Göreve geldiğimiz 2014 yılında deprem konusu bu denli gündemde değildi. Ancak bu konuyu Büyükşehir Belediyemizin gündemine aldık. Kurduğumuz ilk daire başkanlıklarından biri Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı oldu. Geride bıraktığımız 9,5 yılda deprem risklerini azaltmaya yönelik pek çok çalışma yaptık. Bu doğrultuda, Afetlere hazırlık için il genelinde planlama yaptık, Deprem güvenliği için zemin etüdü çalışmalarımızı tamamladık. İletişim Ağımızı ve Coğrafi Bilgi Sistemi uygulamalarımızı geliştirdik. Gözlem İstasyonumuzu Ve Yapısal Alarm Sistemimizi faaliyete geçirdik. Riskli Bölgelerimizde Kentsel Dönüşüm Uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Binalarımızın risk sınıfını belirlemek amacıyla performans analizi yapıyoruz. Halkımızın deprem konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla eğitim programları düzenliyoruz. Afet Toplanma Ve Geçici Barınma Alanlarının sayılarını hızla arttırıyoruz. Deprem ile ilgili tüm çalışmalarımızın yer aldığı internet sitemizi faaliyete geçirdik. Afet konteynerlerimizi kentimizdeki stratejik konumlarda kullanıma hazır hale getirdik. Birimlerimizin kesintisiz iletişimi için geniş kapsamlı bir altyapı oluşturuyoruz. Güzel Tekirdağ’ımızda afet risklerinin azaltılması konusunda yapılması gereken pek çok çalışma var. İlgili bakanlıklarımızla, Trakya Belediyeler Birliğimize üye belediyelerimizle ve meslek odalarımızla iş birliği içerisinde halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz. Bugün kentimizin, ülkemizin ve Dünyanın önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Asyaport ile işbirliği protokolümüzü imzaladık. Bu kapsamda Asyaport Liman A.Ş. ile 310 adet konteyner ve 11 adet soğutmalı konteynerin karşılıksız olarak kullanılması konusunda anlaşmaya vardık. Depreme hazırlık çalışmalarımıza, kentimizin güvenli geleceğini hep birlikte oluşturma çabamıza destek veren Sayın Ahmet Soyuer’e teşekkür ediyorum. Afet risklerini azaltmaya yönelik mücadelemizde parolamız her zaman bilimdir. Tüm insanlık için afetlerin olmadığı daha güzel bir dünya diliyorum. Depreme hazırlık, deprem öncesi ve sonrası için gerekli çalışmalar ve deprem konusunda halkımızın bilinçlendirilmesi çalışmalarımıza bundan sonra da aynı ciddiyet ve kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

Deprem öncesi, deprem sonrası, altyapı ve bilinçlendirme faaliyetleri olmak üzere deprem ile ilgili çalışmalarını 4 ayrı kategoride yürüten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, yaşanabilecek deprem felaketine karşı önlemler alınması, gerekli hazırlıkların yapılması, afet risklerinin azaltılması ve halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim