• BIST 9693.46
  • Altın 2513.021
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7834
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Burhaniye'de 40 yıllık tekne ustası 'tugboat' yapımına başladı

Burhaniye'de 40 yıllık tekne ustası 'tugboat' yapımına başladı
Balıkesir’de 40 yıldır tekne imalatı yapan Özcan Acar, Türkiye'de ilk defa mini tugboat üretimine de başladı.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 40 yıldır tekne imalatı yapan 60 yaşındaki Özcan Acar, deniz tutkusu yüzünden üniversite eğitimini yarıda bırakarak tekne imalatçısı oldu. Bu güne kadar değişik boylarda tekne üreten ve tamir eden Acar, Türkiye'de ilk defa mini tugboat üretimine de başladı.

Burhaniye’de, deniz tutkusu yüzünden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ndeki eğitimini bile terk eden, evli ve 2 çocuk babası Özcan Acar, bu güne kadar değişik boylarda tekneler yaptı. Acar, şimdi ise mini tugboat yapımına başladı Ürettiği yeni teknelerin test sürüşlerini de yapan Aca, tugboat teknelere yoğun talep olduğunu anlatırken, 100 adet tekneyi Bodrum’a göndermeye hazırlandığını söyledi. 

Tugboatlar, 3,5-4 ve 5 metre boylarında yapılıyor. İşini severek yaptığını anlatan Özcan Acar, "Burhaniye’de Türkiye de ilk defa ürettiğimiz tugboatlar bütün dünyada olan teknelerdir. Şu anda Alp Kırşan’la beraber bu tekneleri üretmekteyiz. Bodrum’a ilk partiyi göndermek üzereyiz. Biz bunları yeni üretmeye başladık. Ama, 40 yıllık teknecilik hayatımızda ilk defa bu kadar keyifli ürün yapmaya başladık. Talep üzerine bundan yüzlerce yapmayı planlıyoruz. Tüm belediyeler, tüm su sporları merkezleri ve göl kıyalarında yerleşim yerlerinden büyük talep var. Çalışmalarımız Burhaniye’de tam gaz devam edecek. Biz zaten deniz sevdasından tahsilimizi bile bırakmıştık. Okulumuzu bırakıp bu işe dönmüştük. Biz bu tekneleri 3 farklı modelde üretiyoruz. Çok küçük beygir güçlü motorlarla kullanılmak üzere dizayn ediyoruz. İsteğe göre rengarenk, istenilen renkte, istediğimiz donamında yapma şansımız var. Standart donanım yapmıyoruz. Herkese hitap edebilecek bir tekne üretmek için yola çıktık. Her keseye uygun. Biz bu tekneleri 15 bin lira civarında üretiyoruz. Ayrı yeten artı motor masrafı oluyor. Motor seçenekleri zaten çok farklı. Biz, mümkün olduğu kadar herkesin bu denizden bu güneşten faydalanmasını arzu ediyoruz” dedi. 

Tolga Demiray da,” Bizde deniz tutkunuyuz. Özcan ustanın yaptığı tugboatları hayranlıkla izliyoruz. Özcan ustamıza sipariş vermeyi düşünüyoruz. Bu tugbotlar denizde tecrübe edilmiş durumda. Herkes Özcan ustanın tugboatlarını denizde hayranlıkla izliyor” dedi. Hakan Arıban ise,”Özcan Ustanın Burhaniye’ye gelmesi burada iş yapan ustalara örnek oldu. Hem de engin tecrübesiyle bize önderlik ediyor” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ali toker
05 Haziran 2021 Cumartesi 18:04
18:04
Bu ustamızdan tekne yaptırdık fakat sonuç hüsran işçilik hiç kaliteli değil.esnaflığı çok kötü anlaşmanın üzerine kendi kafasına göre fiyatlar ekledi zorla aldık elinden tekneyi.
176.40.37.215
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim