• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 13 °C

Burdur Gölü çehresi çok değişecek

Burdur Gölü çehresi çok değişecek
Türkiye'nin 13 uluslararası öneme sahip Ramsar Alanı'ndan ve 305 önemli doğa alanından biri olan Burdur Gölü'nün kıyısına piknik ve su sporları alanı ile araştırma merkezi yapılması için protokol imzalandı.

Burdur Gölü'nün kıyısına piknik ve su sporları alanı ile araştırma merkezi yapılacak.

 Türkiye'nin 13 uluslararası öneme sahip Ramsar Alanı'ndan ve 305 önemli doğa alanından biri olan Burdur Gölü'nün kıyısına piknik ve su sporları alanı ile araştırma merkezi yapılması için protokol imzalandı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Burdur Gölü kıyısında gazetecilere yaptığı açıklamada, İlyas Köyü Sulama Kooperatifi ile imzalanan protokol kapsamında göl kıyısındaki 15 dönümlük arazinin 25 yıllığına üniversiteye tahsis edildiğini söyledi.

Genç bir üniversite olduklarını, bir taraftan öğrenci ve hoca sayısını artırırken, bir taraftan bina ve kampüsleşme çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Saatcı, ''Bunların yanında bölgeyle ilgili projelerimiz var. Bunlardan birini Burdur Gölü'nün karşı yakasındaki İlyas köyünün yakınlarında yapmayı planlıyoruz'' dedi.

Saatcı, üniversiteye tahsis edilen araziyi gerek üniversite personeli, gerek Burdurlular, gerekse kente gelecek misafirler için güzel bir alan haline getirmek için çalışacaklarını kaydetti.

Bölgenin doğal sit alanı içinde kaldığını hatırlatan Saatcı, ''Bu mekanı doğal dokusuna zarar vermeden ahşap yapı malzemeleriyle günübirlik piknik alanı ve küçük konaklama tesisleriyle öğrencilerin su sporları yapabilecekleri merkez haline getirmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

-Gölün iki yakası arasında tekne seferleri-

Rektör Saatcı, imzalanan protokol kapsamında gölün iki yakasını tekne seferleriyle birleştirip vatandaşları yapılacak piknik alanına getirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Tekne seferleri için bölgeye bir iskele yapmayı planladıklarını belirten Saatcı, ''Bu sayede vatandaşlarımızın bölgenin güzelliklerinden faydalanmasını sağlayacağız. Çünkü bu bölge aynı zamanda gölün en temiz yeri. Bahar aylarıyla beraber üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, su sporları faaliyetlerini buradan başlatacaklar'' dedi.

Saatcı, Burdur Gölü'nün sürekli küçüldüğünü, bu nedenle söz konusu araziye Burdur Gölünü Araştırma Merkezi kurmayı planladıklarını da kaydetti.

Merkezde gölün durumundaki değişiklikleri ve yaşanan olumsuzluklara karşı neler yapılması gerektiğini araştırılacağını bildiren Saatcı, gölü canlandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

-Köylülerden projeye destek-

İlyas Köyü Sulama Kooperatifi İkinci Başkanı Ali Okay ise proje ile köyün çevresinin canlandırılmasını istedi. Köy sakinlerinin projeye olumlu baktığını anlatan Okay, ''Köyden dışarıya göç olayı çok fazla. İnşallah bu sayede köyün çevresi canlanır ve göç olayları azalır. Daha önce de bölgeyle ilgili bize teklifler gelmişti, ancak kötü amaçlı kullanılır diye sıcak bakmadık. Üniversiteden böyle bir teklif gelince kabul ettik'' diye konuştu. Okay, bölgede dağlık alanlara safari düzenlenebileceğini de kaydetti.

Köy sakinlerinden Ayşe Çavuş, projenin köye yakın bir yere yapılacağını, bu nedenle bölgeye canlılık sağlayacağını belirtti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim