• BIST 9629.19
  • Altın 2475.384
  • Dolar 32.4484
  • Euro 34.4945
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 21 °C

Brezilya, NAM Atlântico helikopter gemisi için destek sözleşmesi imzaladı

Brezilya, NAM Atlântico helikopter gemisi için destek sözleşmesi imzaladı
Brezilya Donanması, NAM Atlântico helikopter gemisi için Babcock International Group ile destek sözleşmesi imzaladı.

Havacılık, savunma ve güvenlik şirketi Babcock International Group, küresel destek programının bir parçası olarak daha önce Birleşik Krallık Kraliyet Donanması platformu HMS Ocean olan Marinha do Brasil’in (Brezilya Donanması) amiral gemisi NAM Atlântico gemisine yaşam boyu destek sözleşmesi imzaladı.

Babcock tarafından yapılan açıklamada, “Müşterileriyle el ele çalışan Babcock’un temel varlık yönetimi faaliyetleri arasında derin bakım, hizmet içi destek, ekipman, sistem desteği ve dünya çapında deniz platformlarının yaşam boyu mühendisliği yer alır. Babcock, Marinha do Brasil’e uluslararası operasyonlar gerçekleştirmelerini sağlayacak bir destek çözümü sağlamak için bu önemli deneyimden yararlanacak.” denildi.

Naval News tarafından aktarıldığı üzere yaşam boyu destek paketi, Babcock’un bakım planlaması ve teslimatı, teknik tavsiye ve bilgi aktarımı sağlanmasını kapsıyor. Babcock ayrıca Marinha do Brasil’e gemi için bir yedek parça yönetim sistemi geliştirmesi, gemideki ve deniz üssündeki personele bir dizi teknik eğitim paketi sunmanın yanı sıra gemide geliştirmeler ve yükleme konusunda da yardımcı olacak.

Söz konusu destek paketinin uygulanması esnasında Brezilya Donanması’nın ana bakım merkezi ve deniz üssü olan Arsenal de Marinha do Rio de Janeiro’ya, teknik destek sağlamak amacı ile İngiltere merkezli bir ekip tarafından desteklenen bir yerel ekip oluşturulacak. Destek, 2022 yılı bu ay içinde başlaması planlanan ilk bakım döneminden önce yerel bir ekip tarafından hali hazırda başladı.

Gary Simpson, Marine’s Support biriminin Genel Müdürü, “NAM Atlântico’ya yaşam desteği sağlamak için bu sözleşmeyi imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Yenilikçi uçtan uca destek çözümümüz, dünyanın her yerindeki müşterilerimiz için operasyonel başarı sağlamak için kullanılabilirliği optimize ederek ekipman, sistem ve platformlara destek sağlıyor.” dedi.

Defence Türk’ün haberine göre, bu sözleşme, Babcock şirketinin Arrowhead 140 (AH140) firkateynleri için PT PAL Endonezya (Persero) ile bir tasarım lisans anlaşması yoluyla ilk ihracat sözleşmesini içeren ve Polonya’nın MIECZNIK fırkateyn programı için platform tasarım sağlayıcısı ve teknoloji ortağı olarak seçilmesini içeren küresel denizcilik pazarındaki son faaliyetinin devamı niteliğinde.

Şirket ayrıca Kore’nin Busan kentindeki üssünden Hyundai Heavy Industries ile Kore CVX hafif uçak gemisi üzerine işbirliği yapmak için bir mutabakat zaptı imzaladı. Bununla birlikte, şirket, yakın zamanda İrlanda Donanması P60 Samuel Beckett Sınıfı açık deniz devriye gemisi merkezi soğutma sistemi için değişken hızlı tahrik sisteminin kurulum sözleşmesini aldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim