• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Bolu, turistlerden büyük ilgi görüyor

Bolu, turistlerden büyük ilgi görüyor
Batı Karadeniz Bölgesi'nde yeşilin her tonunu barındıran doğası ve sayıları 200'e ulaşan gölleri ile önemli bir turizm değeri oluşturan Bolu, her mevsim yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde yeşilin her tonunu barındıran doğası ve sayıları 200'e ulaşan gölleri ile önemli bir turizm değeri oluşturan Bolu, her mevsim yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Yüzde 65'i ormanlarla kaplı olan ve başta Abant ve Gölcük tabiat parkları ile Yedigöller Milli Parkı'nın yanı sıra Ayıkayası, Beşpınarlar, Karagöl, Göksu, Kargalı Gölcük, Sülüklügöl, Sünnet Gölü tabiat parklarının da yer aldığı Bolu'nun sahip olduğu doğal güzellikler, 4 mevsim yüz binlerce turistin ilgisini çekiyor.

Abant ve Gölcük tabiat parklarında oluşan doğal güzellikler tatilcilerin beğenisini kazanırken, Yedigöller Milli Parkı ise özellikle sonbahar tutkunlarının gözde mekanları arasında yer alıyor. Sahip olduğu tabiat ve milli parkların yanı sıra yaklaşık 200 göl ve göletin bulunduğu Bolu, adından bundan sonra 'göller diyarı' olarak söz ettirmek istiyor.

Yılın her döneminde ulaşım imkanı bulunan Bolu, büyük şehirlerin gürültüsüyle kalabalık ortamından bir an olsun uzaklaşmak isteyen vatandaşlara hem doğayla iç içe olma hem de sessiz bir ortamda tatil yapma imkanı sunuyor.

Türkiye'nin en çok bilinen göllerinden birisi olan Abant'ın 7 katı büyüklüğündeki Seben Gölü ile Ankara-İstanbul karayolu üzerinden de görülebilecek durumda olan Yeniçağa gölü başta olmak üzere Bolu ve ilçelerinde bulunan 200 göl ve gölet, ziyaretçilerini bekliyor.

"Her yıl yeni göletler yapılıyor"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 200'e yakın göl ve göletin yer aldığı Bolu'nun bundan sonra adından "göller diyarı" olarak söz ettirmek istediğini belirtti.

İlde bulunan bütün gölleri tanıtacak bir kitap yapmak için çalışma başlattıklarını anlatan Yılmaz, "Şu an Seben Gölü, Abant'ın 7 katı büyüklüğünde devasa bir göl. Yeniçağa Gölü, Abant kadar büyük bir göl ama isimlerinden çok bahsedilmiyor. Her yıl da yeni göletler yapılıyor. 200 kadar göl ve göleti bulunan ve yüzde 65'i ormanlarla kaplı olan bir diyarın çok iyi algılanması, muhafaza edilmesi ve geleceğe çok uygun şartlarda taşınması lazım." dedi.

Yılmaz, Bolu Belediyesi olarak sadece kent merkezi değil, tüm ilçeleri ve köyleri ile muhteşem bir coğrafyaya sahip olan ilin tamamının tanıtılması adına çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Bütün ilçeler ve beldelerle beraber bu çalışmayı yürüttüklerini kaydeden Yılmaz, "2 bin 300 kilometrelik yürüme yolu olan Türkiye'deki tek il Bolu'dur. İnşallah önümüzdeki süreçte kanyonlarımızı tanıtacağız. Amerikan filmlerinde gördüğünüz kanyonlar Bolu'da var. '4 Mevsim Bolu' filmleri bitti. Bunları herkese anlatacağız. İnsanlar, önce Bolu'yu görsel olarak uzaktan görecekler. İnsanların akıllarına Bolu denilince sadece 3 göl değil, 200 göl gelecek. Onun için Bolu göller diyarı bir il." şeklinde konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim