• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bodrum Limanı atık pis su ile doldu

Bodrum Limanı atık pis su ile doldu
Turizmin gözde merkezi Bodrum'da kentin yarısının pis sularını toplayan atık terfi merkezinin çürüyen sistemi, hafta sonu çökmesiyle birlikte 20 bin ton pis su limana aktı.
Bodrum Limanı'na 20 bin ton atık su doldu.

Turizmin gözde merkezi Bodrum'da kentin yarısının pis sularını toplayan atık terfi merkezinin çürüyen sistemi geçen cumartesi gecesi çöktü. 12 yıldan bu yana kullanılan ve yenilenmeyen terfi merkezinin motorları arızalanıp çürüyen boruları patlayınca 20 bin ton pis su limana doldu.

Çevreyi kötü kokular sarınca marina ve kafeteryalarda bulunan turistler kaçtı, bölgedeki turistik tesisler zor anlar yaşadı, kent içinde yaşam işkenceye dönüştü. Terfi merkezinin yenilenmesi için sadece 10 bin YTL'ye mal olacak ihalenin yapıldığı ancak, sonuçlanmadığı belirtildi.Bodrum Belediyesi'nce Tepecik Mahallesi Neyzen Tevfik Caddesi ve limandaki Osmanlı Tersanesi'nin bitişiğinde yaptırılan ve 1994 yılında faaliyete geçen pis su atık terfi merkezinin 12 yıldan bu yana yenilenmeyen motorları, pompaları ve boruları çürüyünce, cumartesi gecesi arıza yaptı.Bodrum'daki 5 mahalledeki ev, otel, motel, pansiyon, restoran ve işyerlerinin pis sularını toplayıp Gümbet'teki ana arıtma tesisine pompalayan, günlük 5 bin ton kapasiteli terfi merkezindeki pis sular marinanın yanıbaşından yabancı yatların arasından limana dökülmeye başladı. Çevre felaketine ve yayılan kötü kokulara yatlarda kalan yabancı turistler tepki gösterdi. Limanındaki bazı charter yatları pis koku nedeniyle limanı terk etti. Sahil Güvenlik ekipleri denizden numuneler alırken, deniz kirliliği kameralarla görüntüledi, bir tutanak hazırlayıp yasal işlem başlattı.4 GÜNDE LİMANA 20 BİN TON ATIK SU DÖKÜLDÜCumartesi gecesi başlayan ve pazar sabahı fark edilen, Bodrum Belediyesi'ne haber verilmesine rağmen pazartesi günü öğleden sonra onarımına başlanan tesisin durumu, yörede oturanlar ile turizmcilerin tepkisine neden oldu. Bodrum'daki ehrinin atık pis suyunun yarısını toplayan terfi merkezinden 4 günde yaklaşık 20 bin ton pis su limana yayılınca denizin rengi değişti, liman çevresindeki restoran ve kafeteryalar kokudan oturulmaz hale geldi.ONARIM 36 SAAT SÜRECEKBodrum Belediyesi Kanalizasyon Şefi Levent Demiröz, dün akşam saatlerinde başlanan atık su terfi merkezindeki onarımın enaz 36 saat devam edeceğini belirterek, şöyle dedi:“5 terfi merkezimizin yenilenmesi için 50 bin YTL bütçe ayırıp ihaleyi yapmak üzereyken böyle bir sorun ile karşılaştık. Burası artık yükü kaldıramaz hale gelmiş, hem de tesis çürümüştü. En kısa zamanda arızayı giderip, pis suların denize akmasını engelledikten sonra yaklaşık 10 bin YTL'ye mal olacak yenileme ihalesini hemen yapacağız.”İHMALİN HESABI SORULURBodrum Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan, binlerce ton pis suyun limana boşalmasında ihmali olanlar varsa kesinlikle hesap soracağını söyledi. Ağan, “Konuyu detaylı şekilde araştıracağım. Her birimin eksikliklerini, tesislerinin durumunu bilmemiz mümkün değil. Birim amirlerinin bu tür hassas konuları yakından takip etmeleri gerekir. Belediyenin maddi sorunu yok, kaldı ki 10 bin YTL gibi rakam nedeniyle cennet denizimizin cehenneme çevrilmesine izin vermeyiz. Çünkü kent içerisinde 10 yıl önce denize girilemeyen plajlarımızı temizleyerek bugün şehir merkezinde denize girilir hale getirdik. Çevre ve denizimizin temiz ve sağlıklı olması tek öncelikli hedefimiz. Bodrum'a yakışmayan bu manzaranın ortaya çıkmasına neden olanlardan hesap soracağım. Gerçekten çok üzgünüm” dedi.Kaynak:Yaşar ANTERDenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim