• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

‘Blue Saphire’ isimli lüks yolcu gemisi, Marmaris’e demir attı

‘Blue Saphire’ isimli lüks yolcu gemisi, Marmaris’e demir attı
Türk bir tur firmasının "Blue Saphire" isimli lüks yolcu gemisi 12 günlük deniz yolculuğunu tamamlayarak satın alındığı İngiltere'den Marmaris'e getirildi. Marmaris Deniz Hudut Kapısı’na bağlı Gümrüklü Liman’da bulunan lüks yolcu gemisi Türkiye'ye okyanusu aşabilen ait tek lüks gemi olarak biliniyor.

200 metre boyunda, 28,5 metre eninde ve 12 katlı olan 900 yolcu kapasiteli gemide 374 adet lüks kabin bulunmakta. Dev seyahat gemisinin 12 adet güvertesi 4 adet restoranı, 2 adet açık ve kapalı yüzme havuzu, oyun salonları, eğlence merkezleri bulunmakta. 400 personelin görev aldığı geminin kaptanı ise İngiliz.

1981 yılında Almanya'nın Bremen Vulkan tersanesinde yapılan gemi geçtiğimiz yıl İngiltere’de faaliyet gösteren bir tur acentesinden alındı. Temmuz ayında Türkiye’ye yola çıkan lüks kruvaziyer yolcu gemisi 12 günde yolculuğunu tamamlayarak 5 Ağustos tarihinde Marmaris Limanı'na geldi.

Geldiği günden bu yana hummalı bir şekilde geminin bakımları, içinde bulunan personel ve teknik ekip tarafından yapılmakta. Korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında gemi personelinin limana inmesi ya da Covid19 testi yaptırmadan gemiye binilmesi yasak.

İlk defa bir Türk şirketine ait transatlantik sefer yapabilen lüks kruvaziyer yolcu gemisi pandemi sebebiyle henüz yolculuğa çıkamasa da bakımları ve yenilenmesi yapılmaya devam ediyor. Pandemi sebebiyle yapılamayan kruvaziyer yolcu taşımacılığının tekrar başlaması ile birlikte Türk ve uluslararası yolcuları ile beraber yılın 11 ayı seferler yapmaya başlayacak.

Kruvaziyer geminin sahibi olduğu firmanın operasyon sorumlusu Kunter Kurtoğlu, "Blue Saphir" gemisinin Türkiye’de ilk ve tek olduğunu, geçtiğimiz yıl İngiltere'den alındığını ancak Temmuz ayında teslim aldıklarını belirtti. Kurtoğlu, "Gemimizi İngiltere’den aldık, çok lüks transatlantik bir gemi. Pandemi sürecinde ufak tefek bakımlarının yapılması ve personel değişikliği için burada tutuyoruz, uluslararası Cruiese Limanları için turist serbestliği geldiği zaman gemimiz sefere çıkıp yabancı ve Türk yolcularımıza sefer vermeye başlayacak. En yakın tarih 2021 Mart ya da Nisan ayı gibi görünüyor şu anda ki gelişmelere göre" dedi.

Kurtoğlu ayrıca, Türkiye’nin ilk okyanus aşabilen yolcu gemisinin kendi bünyelerinde bulunmasından gurur duyduklarını söyledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim