• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Beyşehir'de su sporları ivme kazanıyor

Beyşehir'de su sporları ivme kazanıyor
Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde su sporları hayata geçirilen projelerin ardından ivme kazanmaya başladı.

Beyşehir Gölü'nde su sporları hayata geçirilen projelerin ardından ivme kazanmaya başladı.

Beyşehir Gölü kıyısında, Konya'nın Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğrenme Şenliği kapsamında öğrencilerin katıldığı su sporları gösterileri düzenlendi. Gösterilerde gençler göl üzerinde kano ve kürek kullanarak yarışmanın heyecanını yaşadı. Kano ve kürek yarışları sonunda dereceye giren isimlere ödül ve madalyaları verildi.

"Beyşehir Gölü'nde Su Sporları ile ilgili Altyapının Geliştirilerek Turizm Çeşitliliği'nin sağlanması projesi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Hamit Bağcı, Beyşehir İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından hazırlanan projeye Mevlana Kalkınma Ajansı'nın da (MEVKA) mali destek verdiğini belirterek, "2012 yılında projemiz uygulanmaya başladı. 2013 yılının Mayıs ayı itibariyle ise proje sona erdi. Proje kapsamında 70 kişiye kano ve kürek eğitimi verildi. Projenin maliyeti yaklaşık 260 bin lira civarındadır. Projede, 35'i kürek, 35'i de kano sporu şeklinde eğitim yaptık. Yaklaşık 108 gün eğitimlerimiz oldu, suda ve dershanede. Proje kapsamında 20 kano, 3 kürek teknesi ve bir bot ve motoru ile jeneratör alındı. Ayrıca, altyapı anlamında taşınabilir karavan yaptırıldı. Gençlerimiz ve öğrencilerimiz de bu faaliyetlerimizden faydalanmaktadır. Bugün ise öğrenme şenliği kapsamında yarışlar düzenledik. İnşallah daha sonraki günlerde de Kaymakamlığımız, Halk Eğitim ve Belediye Başkanlığımızın işbirliği ile yeni kano ve kürek kursları ve aynı zamanda yüzme kursları da bu tesislerimizde açılarak faaliyete geçecektir" dedi.

Projeye teknik anlamda destek veren eski milli takım antrenörü ve milli kürekçi Hüseyin Küçükbakar, da, Beyşehir Kaymakamlığı nezdinde yürütülen bu projeyi yer seçiminin ardından başlattıklarını belirterek, "Beyşehir Gölü, kendi doğasıyla, coğrafyasıyla kürek ve kano sporuna son derece uygun bir yerdir" şeklinde konuştu. Verdikleri öneriler doğrultusunda alınmasını gereken teknelerin imkanlar nispetinde temin edildiğini belirten Küçükbakar, Beyşehir Gölü'nün su sporları yönünden uluslar arası anlamda da büyük bir cazibeye sahip olduğunu dile getirdi. Burada olimpik spor dallarının yanı sıra, deniz küreği ve tekneleriyle yarışma ve çeşitli aktiviteler yapılabileceğini de aktaran Küçükbakar, şunları kaydetti:

"Buranın turizm cazibesinin su sporları ile ivme kazanacağını düşünüyorum. O yüzden, Beyşehir Gölü'nün kültürü, tarihi ve cofrafi dokusuyla su sporlarında uluslarararası bir etkinliğe ev sahipliği yapması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, burada düzenlenen etkinliklere katılan gençler de ayrı bir pozitif enerji bıraktı bende. İnanıyorum ki, iyi bir antrenör sağlandığı takdirde bu gençlerimizin önü açılacak, Beyşehir ulusal anlamda isim yapacaktır."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim