• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 17 °C

Beşiktaş-Üsküdar arası 3.5 dakikaya iniyor

Beşiktaş-Üsküdar arası 3.5 dakikaya iniyor
Dentur Avrasya’nın Beşiktaş-Üsküdar arasını 3.5 dakikada geçen ödüllü gemisi ilk seferini yaptı.

Beşiktaş Üsküdar arası artık 5 dakikada değil 3.5 dakika. Dentur Avrasya’nın Beşiktaş-Üsküdar arasını 3.5 dakikada geçen ödüllü gemisi ilk seferini yaptı.

Kanuni adını alan geminin ilk seferinde gemiyi tanıtan Dentur Avrasya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül diğer 3 geminin Temuz ayı gibi denize indirileceğini belirterek 'Açık alan artırıldı. Şehir hatlarının double ended gemileri için “Manzara görünmüyor. İstanbul’un tarihi yapısına uygun değil” gibi eleştirileri baz alarak çalıştık. 166 litre yakan diğer motorlara nazaran yeni motorlarımız 33 litre yakacak. Kişi başına 3 metrekare alanın düştüğü geminin kapıları otomatik. 360 derece dönüşünü 6 saniyede tamamlıyor. İzolasyon ile gürültü kirliliğini engelliyor.' dedi. 

Kanuni'nin Polonya'da üç aşamalı bir testten geçirildiğini söyleyen Şenol Morgül, 'Diğer vapurlar havuz testine sokulmamışken biz Polonya’da üç aşamalı testten geçirdik. İniş binişleri diğerlerine nazaran konforlu, engelli dostu. Manzaraya tam hâkimsiniz. İçeride de olsanız panoramik görüntü sunuyor. Estetik ön planda. 350 kişilik motorlarda 200 kişilik açık alan var. Şehir Hatları’nın 550 kapalı 150 açık alanı vardı.' ifadelerini kullandı. 

Deniz ulaşmının yüzde 30'u Dentur'da 

Dentur'u günde 250 bin kişinin tercih ettiğini belirten Şenol Morgül, 'Günde 250 bin kişi kullanıyor. Bunun yüzde 30’unu biz taşıyoruz. O nedenle daha büyük tasarıma gerek duymadık. Estetiğe, güvenliğe önem verdik. Dolmuş görüntüsünden sıyrılıp modern ve çevreci bir gemi yapmayı amaçladık ve başardık. Geminin tüm statik hesaplamaları Polonya’da yapıldı. Çevreye vereceği sera gazı salımına çok dikkat edildi. Yat konforunda bir toplu taşıma aracı. Servis hızı 11 mil. Bu iki yaka arasında 3.5 dakikalık süreye tekabül ediyor. Normalde 6 dakika civarıydı. Zaman tasarrufu sağladık.' dedi. 

Geminin neden Kanuni adını aldığını da anlatan Şenol Morgül, 'Kanuni Sultan Süleyman’ın 30 Ağustos 1565’teki fermanından yola çıkılarak gemiye Kanuni adı kondu. Nedeni ise Kanuni’nin Üsküdar seferlerini korsanın önüne geçmek için 40 kayıkla sınırlandırması. Şu anda da Dentur Üsküdar-Kabataş- Beşiktaş hattında çalışan gemileri 40 gemi ile sınırlandırmış. Bu gemi 40’ıncısı. Yeni gemiler geldikçe de eskiler hizmetten alınarak 40 sınırı aşılmıyor. Eski usul neyse o uygulanıyor.' ifadelerini kullandı. 

besiktas_urkudar_dentur_1.jpgbesiktas_urkudar_dentur_2.jpgbesiktas_urkudar_dentur_3.jpgbesiktas_urkudar_dentur_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim