• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 18 °C

Beşiktaş Tersanesi'ne 8 gemi siparişi

Beşiktaş Tersanesi'ne  8 gemi siparişi
TPAO tarafından 130 milyon dolara satın alınan Türkiye'nin sismik arama gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın üretildiği Norveç'te hükümet Türkiye'ye 8 adet sismik arama gemisi siparişi verdi.

Türkiye petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından  (TPAO) 130 milyon dolara satın alınan Türkiye'nin sismik arama gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın üretildiği Norveç'te hükümet Türkiye'ye 8 adet sismik arama gemisi siparişi verdi. Beşiktaş Gemi İnşa Sanayi tarafından yapımına başlanan gemiler Norveç'ten getirilecek ekipmanların takılmasından sonra Norveç'e teslim edilecek.

Beşiktaş Gemi İnşa Sanayi  Yönetim kurulu başkanı İhsan Kalkavan Türkiye'de sismik gemilerin yapımına başladıklarını söyleyerek , "Norveç hükümetinin de ortak olduğu bir şirketten 4 tanesi opsiyonlu olmak üzere 8 adet gemi siparişi aldık. Gemilerin yapımını bitirdikten sonra Norveçliler gelip teknolojik ekipmanın uygulamasını yapacaklar. Daha sonra kullanıma sokmayı planlıyorlar" dedi.

Uluslararası piyasada gemi fiyatlarının üçte bir oranında düştüğüne dikkat çeken Kalkavan, "Dünyanın farklı yerlerinden gemi üreticilerinin adresi türkiye oldu. İtalyanlar ile eksi 125 derecede likit etilen taşıyabilen bir gemi yapımına başladık. 35 milyon dolara mal olacak 9 bin tonluk gemiyi hayata geçirdikten sonra bunun teknolojisine de sahip olacağız. Bu da yeni gemi tiplerini yapmamızın önünü açacak" dedi.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
T.C. Müh.Kaptan Refik Akdoğan
02 Mayıs 2013 Perşembe 17:43
Türk gemi inşa sanayii
Sayın İhsan Kalkavan Türk gemi inşaatçılarına nasıl iş bulabilecekleri konusunda çok önemli tüyolar vermektedir. Umarım ki bundan böyle sisimik gemilerimizi yerli tersanelerimiz yapar.Tabii burada
önemli olan iç donanımdır. Acaba fakültelerimiz sismik gemi inşaatı ve çalıştırılması konusunda çalışma yapıyorlar mı? Barbaros'ta halen bizim ne gibi personelimiz var bu sismik aletleri yorumlayacak? Yoksa berber çırağı gibi seyir mi yapıyorlar. Birileri bizi aydınlatsa da aydınlansak, bekliyoruz. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Ali Yılmaz
02 Mayıs 2013 Perşembe 16:01
Yazık
Buraya liman yapılması 'doğru' değildiyse neden izin verdiniz kardeşim, kim bunun sorumlusu?
Liman yapılması 'doğru' ise mevzuatta gerekli düzenlemeleri zamanında yapmayıp neden "yatırımcıyı" zor durumda bırakıyorsunuz kardeşim.
Onlarca insan Otoport tesislerinde istihdam edildi, bu insanlar ne olacak ? Bu insanların çoluğu çocuğu ne olacak ?
Bu tesise milyonlarca dolar yatıran, istihdam sağlayan müteşebbis'in zararını kim karşılayacak..
Bu kafa ile gidersek yarın yatırımcıyı/müteşebbisi mum ile ararız.
Bir yandan özel sektör diyip durmak, diğer yandan bin türlü engel çıkarmak nasıl bir çelişki..
İşimiz Allah'a kaldı yine
90.158.32.180
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim