• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

Bayramoğlu’na yeni bir yat limanı yapılacak

Bayramoğlu’na yeni bir yat limanı yapılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayramoğlu'nayapılması planlanan yat limanında rıhtım ve yüzer iskeleler ile 540 adet, çekek yerine 25 adet, toplam 565 yata hizmet verilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca Bayramoğlu Mahallesi'ne yapılması planlanan 'Yeni Bayramoğlu Marina-Yat Limanı' halkın katılım toplantısı yapıldı. 

Toplantıya Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkilisi İrem Şeşenoğlu, Kocaeli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden ÇED Şube Müdürü Güneş Ekşi, Çevre Mühendisi Sezen Uyar ve Endüstiri Mühendisi Mehmet Karaömeroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Sinan Karadayı, Arzu Yiğit, Darıca Belediyesi Çevre Mühendisi Çevre Koruma Şefi Şeref Üzümcü, Bayramoğlu Ferman Aktaş ve mahalle sakinleri katıldı.
 
49 YIL İŞLETİLECEK

Çevtaş Araştırma Teknoloji Madencilik Mühendislik Müşavirlik Peyzaj Eğitim Danışmalık Taahhüt Şirketi Proje Mühendisi Özcan Piri proje ile ilgili olarak, "Proje kapsamında yat çekerek alanı, bakım-onarım konaklama, satış ürünleri, çamaşırhane, kuru temizleme, lokanta, eşya depo, spor tesis ve alanları, revir, eğlence mekanı, toplantı salonu gibi hizmetler verilecek. Söz konusu proje inşaatı gerekli izinler alındıktan sonra başlanacak olup, projenin işletme süresi 49 yıl olacak. Proje alanına en yakın yerleşim 55 metre mesafedeki Bayramoğlu Mahallesi'dir. Yat limanıi kıyı kenar çizgisinin deniz tarafından rıhtım, dalgakıran, yüzer iskelelerle oluşturulan yaklaşık 47.600 metrekarlik alanda tasarlandı. Rıhtım, dalgakıran, yüzer iskelelerle oluşturulan korunaklı su alanı ise 121.000 metrekare.

565 YATA HİZMET VERİLECEK

Yeni Bayramoğlu Marine rıhtım ve yüzer iskeleler ile 540 adet, çekek yerine 25 adet, toplam 565 yata hizmet verilecek. Proje kapsamında yapılacakı ünitele rve kıyı yapıları ise 480 metre boyunda 1 adet dalgakıran, 540 metre uzunluğunda rıhtım, 150 metre uzunluğunda tahkimat, 13 adet yüzer iskele, 120 ton kapasiteli 1 adet vinç rıhtımı, 25 adet, tekne kapasiteli, çekek yeri, 20 metre boyunda 2 adet tekneye hizmet verecek kapalı hangar ve teknik atölyeler yapılacak.

 ÇEVRESEL ETKİLER

Proje alanında en önemli çevresel etkiler atı sular, sintine ve atık yağlar, tehlikeli atıklar, evsel nitelikli atıklar bunlar için; sintinel ve atık yağı pompalar ile alınarak atık kabul tesisine toplanması sağlanacak. Atık kabul tesisi bünyesinde sintinel su tankı atık yağ depolama tankı, evsel atık sular için pissu tankı, ve evsel katı atıklar için çöplerin depolanacağı konteynırlar bulunacak. Deniz suyuna yakıt yada gaz sızması durumunda yakıtı veya yağı su yüzeyinden ayıran kimyasallar kullanılarak atıklar toplanılacak ve uygun şekilde bertaraf edilecek" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantıda son olarak ise Darıca Kaymakamı Ömer Karaman bir konuşma yaparak, "Böyle bir toplantıda mahallelerin görüşlerini alan bir toplantı ülkenin gelişmişliğini gösterir. Şunu ifade edeyim ülkemizin geçmiş yıllardaki bir köye su götürürürken büyük bir mutluluk yaşardık. Artık köylere park yapmaya bu tür projeler yapmaya başladık. Önemli bir çalışma olan bunu yapanlardan Allah razı olsun diyorum. Bu proje öyle basit bir proje değil. Bu sahilin Körfez Geçiş Köprüsü'ne kadar kullanılmasıdır." dedi.

Deniz Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
oktay
07 Eylül 2015 Pazartesi 20:39
20:39
bence süper fikir yapanlara teşekkürler
195.174.225.71
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim