• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Bayraktar Denizcilik'ten, "Gemi Kaptanının Ölümüyle" ilgili yazılı açıklama yapıldı

Bayraktar Denizcilik'ten, "Gemi Kaptanının Ölümüyle" ilgili yazılı açıklama yapıldı
Recep Canpolat imzasıyla Deniz Haber Ajansı'nda yayımlanan "Bayraktar Denizcilik ortağı Arif Bayraktar, gemi kaptanını ölüme terk etti!" başlıklı haberle ilgili olarak, şirket avukatı Mahir Özer imzasıyla bir açıklama yapıldı.

2 Eylül 2021 tarihinde Recep Canpolat imzasıyla Deniz Haber Ajansı'nda yayımlanan "Bayraktar Denizcilik ortağı Arif Bayraktar, gemi kaptanını ölüme terk etti!" başlıklı haberle ilgili olarak, şirket avukatı Mahir Özer imzasıyla bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, yapılan haberin gerçekleri yansıtmadığı kaydedilirken, Bayraktar Denizcilik Genel Müdürü Arif Bayraktar'ı itham eden karalayıcı haberler yapıldığı belirtildi.

Bayraktar Denizcilik Vekili Avukat Mahir Özer'in, Deniz Haber Ajansı'na gönderdiği yazılı açıklama aynen şöyle; 

"Şirketimize ait BMI Emperor gemimizde 2. Zabit olarak görev yapmakta olan merhum Osman Küçüknalbant’ın vefatı ile ilgili olarak bazı basın ve yayın organlarında çıkan ve gerçeği yansıtmayan haberler ile ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek için işbu açıklamada bulunulması zorunlu hale gelmiştir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, müteveffa Osman Küçüknalbant, şirketimizin son derece kıymetli ve sevilen çalışanlarından olup vefatı sevenlerini ve bizleri derinden yaralamış ve üzüntüye boğmuştur.

Üzülerek görüyoruz ki, hiçbir araştırma yapılmadan ve şirketimizden bu konuda herhangi bir bilgi ve belge talep edilmeden şirketimizi ve Genel Müdürümüz Sayın Arif Bayraktar’ı itham eden karalayıcı haberler yapılmaktadır.

Tüm kamuoyunun açıklıkla bilmesini istediğimiz olayların gelişimi aşağıdaki gibi cereyan etmiştir;

 a - 18/19 Ağustos 2021 tarihinde gemimiz İspanya’nın Sagunto limanında tahliyesini bitirip aynı gün içinde Cezayir’in Bejaia limanına hareket etmiştir.

b - 21 Ağustos 2021 tarihinde Cezayir Bejaia limanına ulaşan gemimiz yüklemeyi tamamladıktan sonra 25 Ağustos tarihinde tahliyesini yapacağı Bulgaristan’a doğru seyrine başlamıştır. Bu sırada, gemide rutin olarak uygulanmakta olan Covid 19 tedbirleri kapsamında gemiye ekstra ilaç, maske ve hijyen malzemelerinin tedariği de sağlanmış olup günlük ateş ölçümleri düzenli olarak yapılmıştır.

c - 28 Ağustos günü gemi Yunanistan açıklarındayken müteveffa 2. Zabitin fenalaştığı şirketimize bildirilmiş, bu haber alınır alınmaz normal rotadan çıkılarak acilen en yakın demir noktasına seyir yapılması ve yerel otoritelerin durumdan haberdar edilmesi talimatı gemi kaptanına derhal iletilmiş ve bu suretle akşam 21/22 sularında demir noktasına gelinerek Yunanistan Sparti Lakonia hastanesine nakli sağlanmış ve anılan hastanede tedavisine başlanmıştır.

d - Tüm gayretlerimize ve Yunan sağlık memurlarının çalışmalarına rağmen 29 Ağustos günü 15:00 sularında çalışanımızın vefat haberini büyük üzüntü ile öğrenmemizin ardından ailesi durumdan haberdar edilerek merhumun yurda getirilmesi için gerekli çalışmalara başlanmıştır.

Bu yaşananların acısı yetmezmiş gibi bazı basın-yayın organlarında suçlayıcı ve aşağılayıcı, asla kabul edemeyeceğimiz haberler yapılmasını kınar konunun hukuki yollardan takipçisi olacağımızı, her türlü yasal hakkımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Bayraktar Denizcilik Vekili Avukat Mahir Özer"

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

arif_bayraktar_b.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
VATANDAŞ
03 Eylül 2021 Cuma 14:24
14:24
COVİD DEN HASTANEDE BİLE ÖLÜMLER OLUYOR BÖYLE OLUNCA DOKTORLAR SUCLANIYOR MU ZATEN DOGRU DÜRÜST TEDAVİSİ YOK ARMATÖR YADA GEMİ KAPTANI NE YAPABİLİR Kİ KAPTAN 3 GÜN BİLE DAYANAMAMIŞ BUNU BÖYLE BÜYÜTÜP BİRİLERİNİ SUÇLAMAK DOGRU OLMAZ DÜŞÜNCESİNDEYİM GEMİ DEMEK BİRAZ KELLE KOLTUKTA DEMEK CANINI SEVEN ÇIKMASIN GEMİYE OTURSUN EVİNDE.
78.183.108.225
Elif Brück
02 Eylül 2021 Perşembe 21:40
21:40
Covit falan karıştırmayın, görevini de 4. Kaptan dersiniz.
93.203.42.91
Xxxxx
02 Eylül 2021 Perşembe 18:45
18:45
Yaw he he piyasada bayraktar denizcilik sanki bilinmiyor
46.106.29.184
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim