Bodrum Açıkdeniz Yelken Spor Kulübü (BAYK) tarafından Milta Bodrum Marina ev sahipliğinde düzenlenen 2026 Kış Trofesi, yelkencilerin doğanın zorlu şartlarına karşı verdiği unutulmaz bir mücadeleye sahne oldu. Sky Marine – Italia Yachts sponsorluğunda gerçekleşen 6. ayak yarışlarında, fırtına sınırına dayanan rüzgarlar ve dev dalgalar sporcuların sınırlarını zorlarken, denizin kahramanları izleyenlere nefes kesen anlar yaşattı.
Uluslararası Katılım ve Test Seyirleri
Yarış heyecanı, 17 Nisan 2026 Cuma günü Italia Yachts markasının özel etkinlikleriyle başladı. Italia Yachts Yarış ekibinden uluslararası tecrübeye sahip Marjaliisa Umb ve Paolo Bucciarelli'nin katılımı, organizasyona küresel bir boyut kazandırdı. IY 11.98 modeliyle gerçekleştirilen deneme seyirlerinde katılımcılar, hem yüksek performanslı tekneleri yakından tanıma hem de bu heyecanı bizzat deneyimleme şansı yakaladı.
Şamandıra Yarışlarında Çetin Rekabet
Hava tahminlerinin de ötesine geçen kuzeyli sert rüzgarlar, Cumartesi günü parkura hakim oldu. Sertleşen hava koşulları altında verilen startlar, ekiplerin hem taktiksel zekalarını hem de fiziksel dayanıklılıklarını test etti. Zorlu şartlara rağmen yelkencilerin sergilediği yüksek performans ve çekişmeli anlar, yelken sporunun mücadeleci ruhunu bir kez daha kanıtladı.
Günün yorgunluğu ise akşam saatlerinde Milta Marina Fener’de düzenlenen özel bir söyleşi ile atıldı. Umb ve Bucciarelli, uluslararası sulardaki deneyimlerini Bodrumlu yelken tutkunlarıyla paylaşırken, Italia Yachts hakkında merak edilen soruları yanıtladı.
Doğanın Gücü: 37 Knot Rüzgar ve Güvenlik Kararı
Pazar günü yapılması planlanan coğrafi rota yarışı için hazırlıklar başlasa da, doğanın farklı planları vardı. Yarış komitesinin parkurda yaptığı ölçümlerde, sağanaklarla birlikte rüzgar hızının 35–37 knot seviyelerine ulaştığı ve dalga boyunun risk oluşturacak kadar arttığı tespit edildi.
Bu kritik noktada yarış komitesi, "önce güvenlik" ilkesinden taviz vermeyerek alkışlanacak bir karara imza attı. Gün yarışsız ilan edilerek tüm filo güvenli bir şekilde karaya yönlendirildi. Organizasyonun bu profesyonel yaklaşımı, sporcu sağlığının her türlü rekabetin önünde olduğunu bir kez daha gösterdi.
BAYK Kış Trofesi 6. Ayak Yarış Sonuçları
Zorlu hava koşullarına ve iptal edilen Pazar yarışına rağmen, Cumartesi günü sergilenen üstün performanslara göre kazanan ekipler şu şekilde sıralandı:
ORC A Kategorisi:
LOBSTER X
RİKKA HOME FLYER
AQVAVİT
ORC B Kategorisi:
OKAMI
HIT X
JOY LEMON
ORC C Kategorisi:
YEDİÇERİLER
İSKORPİT
LADY SOLLARE
ORC D Kategorisi:
ALBATROS
3T
M2
DENİZ HABER AJANSI



































