• BIST 10098.38
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 18 °C

Batan gemide bulunan cesedin kimliği tespit edildi

Batan gemide bulunan cesedin kimliği tespit edildi
Kimlik tespiti için başlatılan çalışmalarda bulunan cansız bedenin gemide yağcı olarak çalışan Hüseyin Tutuk'a ait olduğu tespit edildi.

Marmara Denizi’nde İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisindeki kayıp mürettebat için arama çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce bulunan cansız bedenle birlikte iki kişiye ulaşılırken 4 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Kimliği tespit edildi

Bursa’nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde kıyıdan 4 mil açıkta batan geminin enkazındaki çalışmalarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçlar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandoları görev alıyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, SAS komandolarının enkazda yaptıkları aramalarda kayıp personelden birinin cesedine makine dairesinde ulaşıldığını söyledi. Demirtaş, diğer kayıp 4 personel için aramaların devam ettiğini bildirdi. Makine dairesinde cansız bedenine ulaşılan kişinin gemide yağcı olarak çalışan Hüseyin Tutuk olduğu tespit edildi.

İlk seferi son seferi oldu

Batan Batuhan A isimli kargo gemisinde önce kayıp mürettebatın arasında ismi geçen ancak daha sonra yayınladığı video ile gemiye binmediği anlaşılan Doğuşcan Yaylak’ın yerine yeni yağcı olarak işe başlayan Hüseyin Tutuk’un çıktığı ilk seferinde yaşadığı dehşet anları çektiği video kaydı ile ortaya çıktı.

Geminin batmaya başladığı anlarda Allah’ a yalvarıp dua ederken dalgaların geminin üzerine çıktığı anları da kayda alan Hüseyin Tutuk’un eşi Filiz Tutuk’a gönderdiği video yürekleri dağladı. Sabaha karşı saat 04:30 sularında çekildiği tahmin edilen videoda gece saat 01,00’den itibaren ıslandığı için 5’inci 6’ıncı elbiseyi değiştirdiğini anlatan Tutuk “Allah’ım sen yardım et Ya Rabb’im. 6 saattir aynı yerdeyiz.

Allah’ım gemi batıyor. Allah’ım sen yardım et Ya Rabb’im şeklinde dua ediyor. Son olarak dalgaların tamamen geminin üzerine çıktığı anlarda video kesiliyor. O andan itibaren bir daha haber alınamayan kuru yük gemisi ve Hüseyin Tutuk’un olduğu görüntüler İçişleri ve Ulaştırma bakanlıkları tarafından da incelemeye alındı.

Son anlarını kayda alırken yaşadığı dehşeti anlatmaya çalışan Hüseyin Tutuk’un üzerinde can yeleğinin bulunmayışı, yeni yasalara göre yasak olmasına rağmen ambar kapaklarının üzerine su almaması için örtülen mavi brandanın bulunması hem geminin hem de personelin fırtına için yeterince uygun olmadığını gözler önüne serdi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim