• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 20 °C

Başkan Mustafa Demir'de küreklere asıldı

Başkan Mustafa Demir'de küreklere asıldı
Dragon Bot Yarışları, Haliç'te coşkulu bir açılışla başladı. Fatih Belediyesi'nin organize ettiği, 2500 sporcunun katıldığı yarışlarda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de kürek çekti.

Türkiye'nin en geniş katılımlı festivali Dragon Bot Yarışları, Haliç'te coşkulu bir açılışla başladı. Fatih Belediyesi'nin organize ettiği, 2500 sporcunun katıldığı yarışlarda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de kürek çekti.

Özel şirketlerden kamu kurumlarına, eğitim kurumlarından sosyal gruplara kadar birçok takımın yer aldığı Dragon Bot Yarışları'nda 103 takım şampiyonluk için mücadele veriyor. Her yaştan 2 bin 500 sporcunun katıldığı yarışın açılışı, erkek, bayan ve karma takımların çekişmesine sahne oldu. Yarışa, sporcu kişiliğiyle tanınan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra organizasyonun tek bayan takımı olan Fatih Belediyesi Bayan Takımı da katıldı.

Yarıştan önce konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "3 tarafı denizlerle çevrili olan bir ülke olmamıza rağmen bizim toplumumuzda denizden biraz uzak duruyoruz. Bu yarışmada amaç sağlık, amaç denizin farkına varmak, ortasından deniz geçen, Haliç'i olan bir yerin farkına varmak" diye konuştu.

Başkan Demir hedeflerinin olduklarını belirterek, "Haliç'te yüzme yarışları yapacağız. Şu anda Haliç'te çok güzel bir temizlik var. Geçenlerde yunus balığının girdiğine şahit olduk. Zaman içerisinde Haliç'i her yönüyle değerlendirip, İstanbul'un vazgeçilmez bir merkezi olmasını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Fatih Belediyesi'nde tek bayan olarak yarışan grup, "Biz buraya bayan takımı olarak katıldığımız için bizim öncelikli hedefimiz bayanların özgüvenini ve cesaretini sergilemekti çünkü takımımızda hiç erkek yok. Biz bunun için bu yarışmaya katıldık" dedi.

Haliç'in sularında şampiyonluk için kürek çeken Başkan Demir, Afrikalı futbolculardan oluşan 'Dostluk Spor' kulübüyle birlikte yarıştı. Başkan Demir'in takımı grubunda ikinci olarak yarın yapılacak final yarışlarında kürek çekmeye hak kazandı.

Yarış sırasında basını taşıyan teknenin, içerisinde Başkan Demir'in bulunduğu bota fazla yaklaşması yürekleri ağızlara getirdi. Üç tarafı denizle çevrili Fatih'te denizin ve sporun hayatımızda daha çok yer almasını sağlamayı amaçlayan Dragon Bot Yarışlarını geleneksel hale getirmek isteyen ve İstanbul Boğazını yüzerek karşıya geçen ilk belediye başkanı olan Mustafa Demir, Kıtalararası Yüzücü unvanına sahip ilk belediye başkanı unvanını da taşıyor.

Denizcilik kültürünün tanıtımı, gelişimi ve su sporları faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayan Dragon Bot Yarışları'nda animasyonlar, konserler ve çeşitli sahne şovları da yer alıyor.

Bugün başlayan Dragon Bot Yarışları'nda finale kalan takımlar yarın yeniden Haliç'te mücadele edecek. Başkan Demir'in de katılacağı final yarışının ardından kazananlara kupa verilecek.

Milattan önce 2000 yılında hasat bayramını kutlamak amacıyla ilk kez Uzakdoğu'da başlayan kürek yarışları, 80'li yıllarda tüm dünyaya yayıldı. Modern Dragon Bot Yarışları olarak dünyanın tüm Büyükşehirlerinde organize edilen Dragon Bot Yarışları, Türkiye'nin en geniş katılımlı festivali niteliğini taşıyor.

dragon.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim