• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Başbakanın İstanbul Projeleri

Başbakanın İstanbul Projeleri
Karaköy'e dev transatlantik limanı yapılıyor; Haydarpaşa kongre merkezi oluyor. Başbakan Erdoğan hepsiyle bizzat ilgileniyor.
Tarihi kentin iki yakası birbirine 5 geçişle bağlanıyor. Taksim, Sultanahmet ve Halic'in çehresi tamamen değişecek. Erdoğan hepsiyle bizzat ilgileniyorPROJELER 3-5 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAKBaşbakan Erdoğan, Belediye Başkanlığı'ndan bu yana hayalini, kurduğu istanbul'u nihayet yaratıyor. VATAN'ın yönetici ve yazarlarına projeleri anlatan Erdoğan, "kentsel dönüşümün artık başlatılması gerektiğini" söyledi.İki köprüsü bulunan Boğaz'a üçüncü bir köprü ve iki tüp geçit yapılmasının planlandığını ifade eden Erdoğan, "Ulaşım projelerini yap-işlet-devret formülüyle gerçekleştireceğiz. Marmaray yapılacak. Yanına bir tüp daha düşünüyoruz, daha güneyde olacak. Yedikule'den girecek, Harem'in ilerisinde Varan'ın oradan çıkacak. Şu anda proje var, detay projeleri de hazırlanıyor" diye konuştu. Başbakan 2-3 yılla 5 yıl arasında tamamlanacak projeler için bizzat kendisinin ilgilendiğini belirterek bunları tek tek anlattı.Sirkeci Garı kapatılarak müze yapılacakİstasyon, kültür merkezi haline getirilecek. Başbakan şöyle diyor: "Bu bölgeyi Yedikule'ye doğru çekmeyi, Sultanahmet'le birleştirmeyi düşünüyoruz. Burası yeni hatlarla düzenleniyor. Sirkeci bir turizm alanı haline getirilecek... Sümerbank gibi tarihi binalarsa otel haline dönüştürülecek..."Şehrin sembolü Taksim Meydanı'nda trafik yeraltına inecekTaksim Meydanj'nda trafik tamamen yeraltına alınıyor. Üstü yayaya açılıyor. Sular İdaresi kalacak. Burad,an sular yeniden fışkıracak. Gezi Parkı'nın zemini ise aşağı indirilecek. Erdoğan kararlı: "Gezi Parkı'nda heykelin olduğu kısım yükseltilmiş. Gezi Parkı aslında Ayazpaşa İle aynı
düzeydedir. Eskiden stadın olduğu hizaya getirilecek. O zaman alan zaten devasa büyüyecek. Trafik de alta inince Taksim en büyük alanımız haline gelmiş olacak." Kentsel dönüşüm kanunu çıkınca İstiklâl Caddesi'nde binaların cepheleri giydirilecek ve doku korunarak butik oteller kurulacak.
Karaköy'e dev transatlantik limanıHalic'in girişinde "Cruise Umanı" ve sahil şeridi düzenlemesi olacak. 'Galata Poıf adlı projeyle dev seyahat gemilerindeki onbinlerce turist iner in-me2 önce modern İstanbul'la, ardından Galata ve Beyoğlu'na girerek tarihi İstanbul'la tanışacak. Salı Pazarı, Galata-Poıf a dönüştürülecek. TDI'nin binası ve diğer binalarsa otel olacak. Başbakan "Orası 2 veya 3 crulse gemisi alıyor, onun yanında yatlar da girebilecek" diyor.Haydarpaşa kongre merkezi oluyorBaşbakan devam ediyor: "Haydarpaşa limanı kalkıyor. Orayı çok ciddi bir konsepte oturtuyoruz, turizm noktası haline getiriyoruz. Böylece orada çok büyük boyutta bir kongre hareketi yapılabilecek. Alışveriş merkezi kurulacak..." Şehir merkezlerinde sokak aralarında kalmış okullar (örn. La-leli'deki Gedikpaşa Okulu, Haydarpaşa Lisesi) ve hastaneler ise {örn. Şişli Etfal) kat karşılığı verilecek. Moderrn merkezlere dönüştürülecek.(Kaynak: VATAN Gazetesi 34 İlavesi)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim