• BIST 14367.6
  • Altın 6644.08
  • Dolar 45.438
  • Euro 52.7148
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Bartınlılar kazandı: Danıştay Hattat’ın lisansını iptal etti

Bartınlılar kazandı: Danıştay Hattat’ın lisansını iptal etti
Amasra’da 2005 yılından bu yana Hattat Holding tarafından yapılmak istenen termik santral projesi, bölge halkının ve çevre savunucularının çeyrek asra yaklaşan mücadelesi sonucunda tamamen iptal edildi.

Bartın Platformu, Amasra’daki termik santral projesine ilişkin yıllardır süren hukuk mücadelesinde önemli bir kazanım elde ettiklerini açıkladı. Platform tarafından yapılan açıklamada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karar doğrultusunda, Hattat Holding’in Amasra’daki enerji üretim lisansının kesin olarak iptal edildiği duyuruldu.

Açıklamada, üretim lisansının daha önce de iptal edildiği ancak lisansı veren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile şirketin üst mahkemelere yaptığı temyiz başvuruları nedeniyle sürecin uzadığı ifade edildi.

Dosyanın idare mahkemesi, istinaf ve Danıştay arasında defalarca gidip geldiği belirtilirken, son olarak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararıyla lisans iptalinin kesinleştiği vurgulandı.

Platform açıklamasında, şirket sahibi Mehmet Hattat’ın daha önce “Bartın Platformu’na yenildim, Amasra’da termik santral yapmaktan vazgeçtim” yönünde açıklamalar yaptığı hatırlatıldı. Ancak platform üyeleri, şirketin kaybettiği davalara rağmen temyiz süreçleriyle zaman kazanmaya çalıştığını ve termik santral projesini yeniden gündeme getirme ihtimalini sürdürdüğünü savunduklarını belirtti.

16 YILLIK MÜCADELEYE VURGU

Açıklamada, Bartın Platformu’nun 2010 yılından bu yana sürdürdüğü “Termiksiz Yaşam Mücadelesi”nin, Bartın ve Amasra halkının 1990’lı yıllardan beri devam eden çevre mücadelesinin bir parçası olduğu ifade edildi.

Mücadelenin yalnızca sloganlarla değil; bilimsel veriler, teknik çalışmalar ve hukuki süreçlerle yürütüldüğü belirtilirken, Tarlaağzı, Gömü, Amasra, Bartın ve şehir dışından destek veren herkese teşekkür edildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim