• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 15 °C

Barınağa giremeyen tekne alabora oldu

Barınağa giremeyen tekne alabora oldu
KKTC'de 2 bin TL’lik elektrik borcu yüzünden Kumyalı Balıkçı Barınağı’nın elektriği kesildi, karanlıkta girişi bulamayan balıkçı teknesi alabora oldu.

Kumyalılı balıkçılar geçtiğimiz akşam elektrik kesintisi nedeniyle karanlık olan barınağa giremedi. Tekne kayalara vurup battı ve üç balıkçı ölümden döndü. Kumyalı Balıkçı Barınağı’ndan açılan “Sahil Balıkçısı” isimli teke gece barınağa geri gelirken karanlık nedeniyle girişi bulamadı ve kayalara çarpıp alabora oldu.

Tekne sahibi Erol Naim Mustafalar ve yanında çalışan Süleyman Koçak ile Fahri Sesli ölümden döndü. Kumyalı Balıkçı Barınağı’nın aydınlatma direklerinin elektriğinin 2 bin TL’lik borç nedeniyle kesik olduğu belirtildi. Borcun Mehmetçik Belediyesi’ne mi, Dardanel şirketine mi yoksa hükümete mi ait olduğu net değil.

Balıkçılar, iki gündür tekneyi denizden çıkarmak için uğraş veriyor. Ancak tekne dün akşam saatlerine kadar çıkarılamadı.  Barınağın elektriğinin yaklaşık olarak bir yıldır kesik olması balıkçıları isyan noktasına getirdi.Balıkçılar her akşam limana dönerken hayatlarının tehlikede olduğunu belirtti.

Hükümetin Dardanel Balık Çiftliği Şirketi’ne 26 bin Euro’ya limanı kiraladığını anlatan balıkçılar, elektrik kesintisinden hükümeti sorumlu tuttu. Balıkçılar, “Limanın elektriği bağlanmazsa eylem yaparak limanı kapatacağız” dedi.

Kumyalı Balıkçı Barınağı balıkçılarının başkanı Ergün Ağcabay, yaklaşık 2 yıldır başkanlık yaptığını ve 2 yıl içinde barınağa yetkililerin hiç el atmadığını söyledi.Elektrik borcunun sadece 2 bin TL olduğunu ve bu borç nedeniyle kesintinin yapıldığını anlatan Ağcabay, Mehmetçik Belediyesi’ni de borcu ödememekle suçladı. “Köyler belediyelere bağlandığında barınağın elektriğini Mehmetçik Belediyesi ödeyecekti, ancak belediye ödemiyor” diyen Ağcabay, elektriğin ödenmesi için Tarım Bakanlığı’na müracaat ettiklerini ancak onların da belediyenin ödemesi gerektiğini söylediklerini kaydetti.

Ağcabay bir defalığına kendi aralarında 600 TL topladıklarını ve elektrik kurumuna yatırdıklarını ancak 15 gün içinde tekrar elektriğin kesildiğini belirtti. “Ben bu devlete soruyorum; her gittiğimiz merci bize sizin liman bizi ilgilendirmiyor diyor. Senelik 26 bin Euro’ya Dardanel Balık Çiftliği’ne limanı kiralıyorlar ancak limana hiç sahip çıkmıyorlar” diyen Ağcabay, gerekli merciler elektriği bağlamazsa 25-30 balıkçının, aileleriyle birlikte balıkçı barınağını kapatarak Dardanel Balıkçı Çiftliği’nin limanda bulunan gemilerini limandan çıkartmayıp eylem yapacaklarını ekledi.Ağcabay, “Hükümet limanın kirasını Dardanel’den alıyor; eğer elektriği bağlamazlarsa Dardanel şirketi gemilerini limandan çıkarsın” dedi.

Batan teknede çalışan ve ölümden dönen Fahri Sesli, “Balığa çıktık ışıkların yanmadığından dolayı barınağın girişini bulamadık havanın da kötü olması nedeniyle tekne kayalara vurarak alabora oldu” dedi. Sesli şunları anlattı:  “Dışarıya yüzerek çıkarak ölümden döndük. Herhangi bir işimiz yok, balıkçılık yaparak aile geçindiriyoruz, şimdi 5-6 ay tekne tamir edilene kadar işsiz kalacağız. Bizim isteğimiz bizlere yardımcı olsunlar ve barınağın elektriği bağlansın ki en azından başka bir kaza olmasın.” 

Raşit Dohan adlı balıkçı ise şunları dile getirdi: “Bu hükümet balıkçıya hiç el atmıyor. Hükümet biz balıkçıların zararını karşılayacak ve limanımıza yardım edecek diyor ancak yardım etmiyor. Kumyalı limanının elektriği bir yıldır kesik ve biz balıkçıları borçlu gösteriyorlar. Burası belediyeye aittir. Tarım bakanlığı verdiği sözleri tutmuyor. Bu hükümetle nereye gideceğiz, bu elektriği bağlamazlarsa o koltukta oturmasınlar.”

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim