Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu 250 yat kapasiteli yat limanı yapılacağını söyledi.
Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Akçay Beldesi Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, “Akçay’a deniz içerisinde dolgu tipi ‘Vatuz Ada’ ve bu adada 250 yat kapasiteli Akçay Yat Limanı yapmayı planladık. Bu proje ile birlikte Akçay’ın deniz suyunu da ısıtmış olacağız” dedi.
İskele Projesi için bu güne kadar 9 bakanlık ve 18 genel müdürlük gezip her tarafın onayını aldıktan sonra önce Akçay İskelesi’ni büyüteceğini söyleyen Akçay Beldesi Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay İskelesi’nin üzerine gümrük binası yapılacağını müjdeledi. Akçay İskele Projesi yanı sıra deniz içerisinde dolgu türü Akçay Yat Limanı Projesi’ni yaşama geçirecekleri müjdesini veren Akçay Beldesi Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, “Akçay tarihindeki gibi yine dünya ve Türkiye turizminin merkezi olacak” dedi.
Beldenin sahil şeridini düzenleyerek 6 adet modern plaj oluşturmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile temaslarının sürdüğünü anlatan İnceoğlu, "Diğer beldelerle ortak kullanılan çöp alanımızı düzenlemek için çalışmalarımız sürüyor.
Bu arada hayvan rehabilitasyon merkezi kuracağız. Terminalimizi şehirler arası terminal haline getirip ulaşımı modern statüye ulaştıracağız. Bununla ilgili de 6 buçuk dönümlük yer tahsisi ve projelendirme çalışmalarımız var. Deniz otobüsü projemizde de önemli adımlar attık. Uluslararası liman sertifikamızı aldık" diye konuştu.































